Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eğitim-Sen´den 8 Mart Açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Eğitim-Sen Besni Şubesi İlçe Yürütme Kurulu açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 13.03.2018 09:09:22 0
Eğitim-Sen´den 8 Mart Açıklaması

Kadına şiddet, tecavüz, çocuk İstismarı her geçen gün artıyor

Eğitim-Sen Besni İlçe Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada; ?8 Mart, 1857 yılında Amerika´nın New York kentinde başta on altı saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdikleri mücadelenin yıldönümüdür. O gün yürüyüşe geçen kadın işçilere yapılan saldırı sonucu kadınlar yaralanmış, tutuklanmış ve katledilmiştir.

Bugün ülkemizde kadın katliamları yaşanıyor, birçok kadın cezaevlerinde yaşam mücadelesi veriyor, şiddet durmadan artıyor,  kadın emeği yaşamın her alanında sömürülüyor. Yanlış politikalar kadınları daha fazla sömürülmesine neden oluyor. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz artarken çocuk istismarı da her geçen gün artıyor. Kadın yaşamı kıskaç altına alınmak isteniyor.

Cinsel saldırıları meşrulaştıran zihniyetle

Mücadele etmeye devam edeceğiz

Hemen her gün kadın ve çocuk bedenleri üzerinden fetva veren, taciz ve istismarı sıradanlaştıran söylemler ile hayatın her alanında kadın ve çocuk istismarının önünü açan, cinsel saldırıları meşrulaştıran zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bulunduğu her yerde; sözleşmeli, ücretli, güvencesiz çalışan, özlük hakları her geçen gün gasp edilen, performans düşüklüğü gibi gerekçelerle işten çıkarılan, işlerinden edilen, haksız ve hukuksuz uygulamalarla demokratik hakları engellenen bütün kadınların emeği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edecektir.

Bizler bugünü birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak görüyor ve yıllardır bunun için alanlarda sesimizi duyurmaya ve kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ediyor ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

Biz eğitim emekçileri olarak, 8 Mart´ın 161. yıl dönümünde kadın mücadelesinin tarihsel mirasından güç alarak, öğrenerek emek mücadelesini güçlendireceğiz. Dünyanın dört bir yanında alanlara çıkan ve üretimden gelen gücünü kullanan kadınları selamlıyoruz. Yılın sadece bir günü değil, yaşamın her alanını 8 Mart´a çevirmek için mücadele ettik, ediyoruz, edeceğiz. Yaşasın 8 Mart? denildi.


Anahtar Kelimeler: Eğitim Mart Açıklaması
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER