Eğitim-Sen´den Geleneksel Uçurtma Şenliği

Besni Eğitim-Sen Şubesi tarafından23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi.

GÜNDEM 28.04.2017 09:47:24 0
Eğitim-Sen´den Geleneksel Uçurtma Şenliği

Eski Betaş fabrikası arkasında düzenlenen uçurtma şenliğine çok sayıda vatandaş ve çocuk katılırken çocuklar uçurtma uçurmanın zevkini yaşadı.

Şenlik sonrası açıklama yapan Besni Eğitim- Sen İlçe Başkanı Hasari Kis; ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 97. Yılı kutlanıyor. Ülkemiz her ne kadar dünyanın tek çocuk bayramını kutlayan ülke olsa da çocuklarımızın yaşadığı sorunlar, karşı karşıya kaldığı tehlikeler her geçen gün artmaktadır.

Fırsat eşitsizliği, çocuk işçiliği, nitelikli eğitime ulaşmakta yaşanan sıkıntılar, çocuklara yönelik olarak yaşanan cinsel istismar vakaları, bu çirkin saldırıların gerçekleşmesine neden olanlara gereken cezaların verilmemesi gibi sorunlar çocuklarımızın, öğrencilerimizin nasıl büyük bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

Değişik kesimler kendi amaçlarına ulaşmada toplumsal alan olarak ilk çocukları seçmektedirler. Oysa çocuğun olduğu her alanda okulda, evde, sokakta çocuklarla ilgili her konuda öncelik çocuğun üstün yararıdır. Çocukların üstün yararına olmayan ve çocuklara yönelik olarak işlenen suçların hiçbir mazereti ya da gerekçesi olamaz. Ayrıca Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çocukların istismardan korunmasında öncelikli görevi devletlere vermektedir. 1990 yılından bu yana iç hukuk kuralı haline gelen sözleşmenin 3. Maddesindeki ?Taraf devletler, çocukların bakımı veya korunmasında sorumlu kurumların hizmet ve faaliyetlerin özellikle güvenlik, sağlık, personel sayısı ve uygunluğu ve yönetimin yeterliliği açısından yetkili makamlarca konulan ölçülere uymalarını taahhüt ederler? düzenlemesi özellikle kurumlarda yaşanan çocuk istismarlarının önlenmesinde birinci derecede sorumlu gücün devlet olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Türkiye´de çocuk iş gücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki çocuklarımız okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız, ilkel koşullarda çalışmaya ve yaşamaya zorlanmaktadır. Çocuk işçiliğinin her geçen yıl artması, çocuk gelinler sorununun hala çözülememiş olması çocuklarımızın eğitim hakkının ve geleceğinin ciddi anlamda elinden alınmasına neden olmaktadır.

Türkiye´de çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmeden, onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak için gerekli adımlar atılmadan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın gerçek bir çocuk bayramı olarak kutlanması mümkün görünmemektedir. Tüm çocukların eğitim ve sağlık hakkında eşit koşullarda yararlandığı, çocukluğunu çocukken yaşadığı, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir ortam yaratıldığı zaman 23 Nisan gerçek anlamına uygun olarak kutlanabilecektir.

Eğitim Sen olarak çocukların karşı karşıya olduğu tüm tehditler ve yaşanan bütün olumsuzlukların son bulması umuduyla çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyoruz?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor