Eğitim Sendikaları sorunlarını tartıştı

GÜNDEM 13.10.2012 09:49:49 0
Eğitim Sendikaları sorunlarını tartıştı

 

Panele Moderatör M. Murat Göğüş yönetiminde Adıyaman Eğitim Bir Sen Adıyaman İl Başkanı, Eğitim Sen Adıyaman İl Sekreteri Ömer Küçüker, Eğitim İş Sendikası Besni Temsilcisi N.Kemal Altun, Türk Eğitim Sen Adıyaman İl Başkanı Şemsettin Ağar panele konuşmacı olarak katıldı.

“Öğretmenlerimizin Yaşadığı Sorunlar”  isimli panel iki tur şeklinde gerçekleşti. M. Murat Göğüş açıklamalarında 14. Besni Eğitim Bayramı çerçevesinde öğretmenlerin yaşadığı sorunları sendika temsilcileri ile birlikte tartışarak ortaya koyacaklarını söyledi.

Panelde ilk olarak Türk Eğitim Sen Adıyaman İl Başkanı Şemsettin Ağar konuşmasını yaptı. Konuşmasında, eğitim sisteminin sürekli değişmesi, her gelen iktidarın yeni sistem oluşturması ve norm fazlası mağduriyetlerin giderilmesi konusunda açıklamalar yaptı. Şemsettin Ağar’dan sonra konuşan Eğitim İş Sen Besni Temsilcisi N. Kemal Altun ise, 4 sendikanın bir araya gelerek eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve öğretmenlere karşı bakış açılarını değerlendirdi.

Eğitim Sen Adıyaman İl Sekreteri Ömer Küçüker, eğitimdeki öğretmen sorunları ve Bakanlığın öğretmenlere bakış açısını dile getirdi. 4+4+4 sistemi ile ilgili de düşüncelerini açıklayan Küçüker, eğitim hayatında zaten sorunlar olduğunu ve buna birde 4+4+4’ün eklendiğini söyledi.

Küçüker’den sonra düşüncelerini açıklayan Eğitim Bir Sen Adıyaman İl Başkanı ise, eğitim hakkındaki temel politikalar, başarı ve motivasyon, eğitim istihdamındaki sorunlar ve alt yapı konusundaki düşüncelerini aktardı.

Gerçekleştirilen panelde şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. 

Şiir Yarışmasında dereceye giren isimler şöyle:

1. Atatürk İlköğretim Okulu Hatice Kaygusuz

2. Güzelyurt İlköğretim Okulu Elifnur Yıldurum

3. Mustafa Baba İlköğretim Okulu Sümeyye Aslan

Resim Yarışmasında Dereceye Giren İsimler ise;

1. Güzelyurt İlköğretim Okulu Hüseyin Kaçmaz

2. Güzelyurt İlköğretim Okulu Büşra Yıldırım

3. Atatürk İlköğretim Okulu Selvinaz Kırılmaz

Son olarakta kompozisyon yarışmasında derece alan öğrenciler ise;

1. Suvarlı Çok Programlı Lise Seher Cebe

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor