EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ’YE ÖĞRETMENEVİ İSTİYORUZ

Uzun yıllardır öğretmenevi bulunmayan Besni’de eğitim sendikaları öğretmenevinin yeniden hayata geçmesi için bir araya gelerek bir toplantı düzenlendi.

GÜNDEM 1.03.2022 09:29:00 0
EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ’YE ÖĞRETMENEVİ İSTİYORUZ

Komşu ilçemiz Gölbaşı’ndan proje çalışmaları tamamlanan Öğretmenevinin inşaat çalışmaları başlıyor. 20 yılı aşkındır Eğitim Bayramının kutlandığı eğitim şehri Besni’de ise uzun yıllardır öğretmen evi bulunmuyor. Bu konuda Besni'de bulunan eğitim sendikaları öğretmen evi gündemi ile toplantı düzenledi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Başkanı Abdurrahman Ateş, Türk Eğitim Sen Başkan Yardımcısı İrfan Yılmaz, Eğitim Sen Başkanı Mehmet Ali Kayan ve Eğitim İş Başkanı Ertuğrul Kurt ve eğitim çalışanları katıldı.
Toplantı sonunda ortak bir açıklamada bulunan sendika yöneticileri; “Besni, bölgemizin eğitimde lider ilçesi olmasına rağmen Besni’de Öğretmen evinin bulunmaması Besni'de görev yapan başta eğitim çalışanları olmak üzere Besni halkı için büyük bir eksikliktir.  Besni'ye atanan tüm kamu personelinin burada ev tutup yerleşene kadar kalacağı bir mekan olarak öğretmenevi acil ihtiyaçtır. Sosyal donatı alanı bakımından çeşitli imkanlar sağlayan; restaurantı, lokali, okuma salonu ve çay bahçesi gibi sosyal aktivite sunan öğretmenevinin Besnimize yapılması elzemdir. Biz ilçede görev yapan eğitim çalışanlarının temsilcileri olarak Besni için öğretmenevi acil bir ihtiyaçtır. Bu sebeple Besni'ye Öğretmenevi İstiyoruz” dediler.
Sendika yöneticileri daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel’i ziyaret ederek öğretmenevi konusundaki taleplerini paylaştılar.
Sendikaları bu şekilde birlik içinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Demirel ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “Dünyada ve Türkiye’de eğitim bayramının kutlandığı tek yer olan Besni’nin öğretmenevine kesinlikle ihtiyaçtır” dedi. 
Öğretmenevi için bakanlığa talepte bulunduklarını söyleyen Demirel, bundan sonraki dönemde kamunun ve özel sektörün olanaklarının kullanılarak tam teşekküllü bir öğretmenevi yapımı için hep beraber çalışılması gerektiğini söyledi.  


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor