EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ’YE ÖGRETMENEVİ ŞART..!

.

GÜNDEM 29.08.2022 14:53:00 0
EĞİTİM ŞEHRİ BESNİ’YE  ÖGRETMENEVİ ŞART..!

Adıyaman ve birçok ilçesinde bulunan ancak 20 yılı aşkındır Eğitim Bayramının kutlandığı eğitim şehri Besni’de bulunmayan öğretmenevinin eksikliği eğitim camiasında fazlasıyla hissediliyor. Daha önce gazetemizin, eğitim sendikaları ve Besni Eğitim Vakfının birçok kez gündeme getirdiği öğretmenevi ile ilgili somut adım atılmadı.

EKSİKLİĞİ FAZLASIYLA HİSSEDİLİYOR

Son olarak komşu ilçemiz Gölbaşı ve Adıyaman’da yapım çalışmaları başlayan Öğretmenevinin Besni’ye de kazandırılması için tüm kamuoyu çağrılarını yineliyor.  Daha önce Besni’deki eğitim sendikaları bu gündem ile bir araya gelmiş ve Besni’ye öğretmenevi yapılması için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Eğitim sendikalarının bu çağrısı şuana kadar yanıtsız kaldı ve hiçbir somut adım atılmadı. 
Gelişmelerle birlikte vatandaşlar bu projenin de hayırseverler tarafından yapılmak yerine devlet tarafından yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu zamana kadar Besni’nin birçok önemli eksikliğini gideren hayırseverlerin bu konuda da elini taşın altına koyacaklarından şüphe duymadıklarını belirten vatandaşlar; “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bu zamana kadar ilçemiz için çok önemli projelere imza attılar. Ancak bu proje için de devletimizin yetkilileri elini taşın altına koymalı. Dünyada eğitim bayramını kutlayan ilk ve tek ilçeyiz. En çok övündüğümüz şey eğitimdeki başarımız ama yıllardır olmayan öğretmenevinin eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Bu konuda yetkililer artık adım atmalı” dediler.

BEV TALEBİNİ BİR KEZ DAHA YİNELEDİ

Bu konuda daha önce açıklamada bulunan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Özbay Sabak Öğretmen Evi eksikliğini vakıf olarak da yakinen bildiklerini, bu konuya acilen el atılmasının ve ilçeye en kısa zamanda bir Öğretmen Evi yapılmasının şart olduğunu ifade etmişti. Aradan geçen zaman içerisinde hiçbir somut adım atılmazken Başkan Sabak bu talebini bir kez daha yineledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sabak; “Besnili öğretmenler, sendikalarının, öğretmenlerin eğitim camiası ile Besnililerin ihtiyaç duyduğu Besni’mize öğretmenevi yapılması talebimizi tüm siyasilerin ve yönetenlerin bir kez daha dikkatine sunuyor, herkesten destek bekliyoruz” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor