EJDER EMAN, GÜVEN TAZELEDİ

GÜNDEM 27.03.2013 09:32:49 0
EJDER EMAN, GÜVEN TAZELEDİ

 

Geçtiğimiz hafta yapılması gereken olağan genel kurul toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için 24 Mart Pazar günü saat 13:00’da Küçükköy Besnililer Derneği’nde çoğunluk aranmaksızın yapıldı. Besni Eğitim Vakfı 2. Başkanı ve yönetimi, Şirinevler Besnililer Derneği 2. Başkanı ve yönetimi, Laleli Besnililer dernek Başkanı, Esenler Besnililer Dernek Başkanı ve yönetimi ile birlikte yaklaşık elli kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısında Ejder Eman başkanlığa  yeniden seçilerek güven tazeledi.

Divan başkanlığını Gazetemizin köşe yazarı Şaban Çağıran'ın yaptığı toplantıda Divan üyeliklerine ise Edirnekapı’daki Mevlana ve Yunus Emre Sevenler Ve Yardımlaşma  Derneği Başkanı İsmail Yüksel ve BESNİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kavuncuoğlu seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Ejder Eman; “Değerli büyüklerin, kıymetli arkadaşlar ve Besnimizin basın temsilcileri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Derneğimizin olağan gelen kuruluna hoş geldiniz” diyerek, 13 Mart 2011 tarihinde göreve getirildiklerini hatırlattı. Yaptıkları yardım ve faliyetlerden bilgiler aktararak gelirin gideri karşılamadığını derneğin ne yazık ki aidatlardan başka akarı olmadığını ve onlarında hiç ödenmediği için zor durumda olduklarını söyleyerek devam etti: “Derneğimiz Besnilileri temsil ediyor ve burada iyi işler olur ise hepimiz seviniriz. Fakat kötü alışkanlıklarımızı terk edemez isek o zamanda tümümüz üzülürüz. Burası neticede apartman ve  bu nedenle apartman kurallarına biz yönetim olarak, üyeler ve Besnili olarak uymak zorundayız ve uymalıyız. Ben şimdiden yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra divan Başkanı Çağıran Denetleme kurulunun raporunu okunmasını söyledi. Raporu dernek Yönetim Kurulu üyesi Kadir Akdoğan okudu. Verilen aradan sonra Divan Başkanı Dernek üyelerine yönetime talip olup olmadığını sordu ve hiç kimseden ses çıkmayınca Divan Başkanı Çağıran bir anektotunu genel kurula anlattı ve biraz süre verdi.

Bu süre zarfında divana Başkan Ejder Eman, üyeler Ahmet Yılmazkaya, Abdulkadir Akdoğan, Hacı Nahsen Soylak, Murat Yıldırım, Kadir Akdoğan ve Seyfettin Zabun'dan oluşan liste sunuldu. Bu isimler oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamadan sonra Başkan Ejder Eman teşekkür konuşması yaptı ve Genel Kurul sonunda Mustafa Kavuncuoğlu Laleli’deki Besnililer Derneğinin satılması ve belirli zamanların dışında derneğe giriş çıkışların engellendiği ile ilgili durumunu sordu. Başkan AhmetKılyar'da binadaki diğer 4 katında aynı kişiye ait olduğunu belirterek; “Besni deyimi ile bizi cıllıtmak istiyorlar burayı ucuza almak için bizde dernek olarak daha fazlaya satmak istiyoruz. Ben Fatih belediyesiyle ve terziler odası başkanı ile görüştüm. Bana alınan kararı bize getir gereği ne ise yapılır dediler” dedi.

Kapanışta, sırası ile Zübeyir Özbay, Mehmet Balta, Mustafa Kuş, Ali Çulcu, Ali Aslanbay, Ali Balta, Mustafa Yılmazkaya, Ahmet Bozmaz ve Bekir Eman konu ile bağlantılı görüş bildirdiler. Besni Eğitim Vakfı Başkanı Zübeyir Özbay'da bir öneri sunarak BEV olarak toplantılarını Besni derneklerinde yapmayı düşündüklerini bildirilen bu görüşleride 13 Nisan’da yine bu dernekte masaya yatırarak müzakere edilmesini söyledi. Özbay; “Birde şunu belirteyim daha netleşmediği için söylemeyecektim ama kaba taslakta olsa bilginiz olsun diye söylüyorum. MERİNOS 'un sponsorluğunda Haziran'ın 9'unda piknik düzenlenecek. Tüm dernekler olarak katılım sağlanacak buralardan kaç kişilik derseniz otobüsler kaldırılacak. Şimdiden haberiniz olsun” dedi. Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak Ejder Eman ve yönetiminin omuzlarına aldığı sorumluluğu biliyoruz kendilerini Tebrik ederek Yurdumuzdaki tüm Besni dernek ve STK'lara başarılar temenni ediyoruz.

 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor