Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EKİNCİ´DEN BESNİ´YE DEV HİZMET

Besnili işadamı Cuma Ekinci, geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi bir ailenin düğününü yapmak istediklerinde fiyatların fahiş olmasından dolayı ailenin düğününü yapamadıklarını ifade ederek böyle bir düğün salonu açmak istediklerini söyledi. İki ay gibi kısa bir

GÜNDEM 6.07.2021 10:11:30 0
EKİNCİ´DEN BESNİ´YE DEV HİZMET

FAHİŞ FİYATLAR SONRASI DÜĞÜN SALONU AÇTI
Uzun yıllar yurt dışında yaşayan Besnili işadamı Cuma Ekinci, Besni´ye anlamlı bir hizmette bulundu. Geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi bir ailenin fahiş fiyatlar nedeniyle düğün yapamamasından etkilenen Ekinci, şehit yakınları, gaziler ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz düğün salonu açmaya karar verdi.
Kendisine ait 2 dönümlük bir arazi üzerinde iki ay gibi kısa bir sürede çalışmaları tamamlayarak düğün salonunu faaliyete geçiren Ekinci, kararıyla ilgili olumlu geri dönüşler aldığını dile getirdi.
Yaşadığı süreci anlatan Ekinci şunları kaydetti; ?Geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi bir ailemiz yüksek fiyatlar nedeniyle düğün yapamadı. Bizde bu ailelerin düğün yapamadıklarını görünce bu ailelerimize nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesi içerisine girdik. Bizde kendi kendimize bir karar aldık. Dedik ki bir düğün salonu açalım ve ihtiyaç sahiplerine bedava olsun, öksüze, yetime bedava olsun, şehit çocuklarına, gazi çocuklarına bedava olsun. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız? diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİNİN PASTA VE TATLISI DA BİZDEN
Düğün salonunu kısa sürede faaliyete geçirdiklerini aktaran Ekinci şöyle devam etti; ?Biz burayı iki ay gibi bir sürede kurduk. Kuramazsınız dediler ama yine de kurduk. Yerin zaten kökü bizimdi. Aklıma böyle bir düşünce gelince de hemen projelendirdim. İşleri güçleri rast gelsin Besni´nin esnafları da bu süreçte bizlere çok destek oldu. Çoğu gelip inşaat çalışmalarına dahi yardım etti. Malzemeler ve işçilik konusunda çoğu esnafımız normal fiyatların altında yaparak bizlere destek oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerimiz için pasta isteyene pasta, tatlı isteyene tatlı, çayı, suyu da bizden olacak şekilde ikramlarımız var. Müzisyen arkadaşlarımız da bu süreçte ellerinden geldiğince yardım etmeye hazırlar. Biliyoruz ki gariban gülerse dünya güler. Bu anlayışla hem memleketimize hizmet hem de ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına ve gazilerimize bir nebze destek olabilmek adına böyle bir adım attık. Tekrar bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum? dedi.


Anahtar Kelimeler: BESNİ EKİNCİ HİZMET
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER