ELEKTRİK FATURALARI CEP DEĞİL CAN YAKIYOR..!

Yeni kademeli fatura döneminin başlamasıyla birlikte Besni’de elektrik faturaları cep yakmaya başladı. Yüksek faturalar karşısında ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar, faturalarını sosyal medyalarından paylaşarak duruma isyan etti

GÜNDEM 1.02.2022 13:58:00 0
ELEKTRİK FATURALARI  CEP DEĞİL  CAN YAKIYOR..!

TBMM’de görüşülerek yasalaşan Kademeli Elektrik Tarifesi, vatandaşın yararına olmadı. EPDK tarafından 1 Ocak tarihinde geçerli olmak üzere elektrik kullanım bedellerin yapılan zam sonrası, faturalar katlandı. Elektrik dağıtım şirketleri tarafından vatandaşların Aralık 2021 döneminde kullandığı elektrik kullanım ücretleri, yeni zam oranı ile kademeli tarife üzerinden okundu. Öte yandan kimi vatandaşların sayaç okuma günleri de değişiklik gösterirken önceden 30 gün üzerinden okunan sayaçlar bu ay 35 gün üzerinden okundu. Sayaç okumaları sonrası ülke genelinde olduğu gibi Besni’de de zamlı ve kademeli tarife üzerinden kesilen faturalar sonrası vatandaşın elektrik faturaları ikiye, işletmelerin faturaları ise üçe katlandı. Bilindiği üzere 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere elektriğe zam geldi. 150 Kwa elektrik tüketimine yüzde 50 zam gelirken Eğer 150’nin üzerinde bir tüketim olursa bu zam yüzde 127 olacağı şeklinde açıklanmıştı.
Yeni zamlarla birlikte yüksek kademeli fatura döneminde uçuk meblağlarla karşılaşan vatandaşlar sosyal medyada hesaplarından bin TL’yi aşan faturalarını paylaşarak adeta isyan etti.
Normalde ödedikleri faturanın 2-3 katını ödeyecek olan vatandaşlar; " Bu faturaları nasıl ödeyeceğiz. Rekor seviyesindeki hayat pahalılığıyla bir yandan mücadele ederken, nereden tasarruf edeceğimizi şaşırdık. Vatandaş, esnaf kan ağlıyor” diyerek elektrik faturalarına isyan ediyor.
Art arda gelen zamlarla zor günler geçiren esnafta yüksek gelen elektrik faturalarıyla nasıl başa çıkacağını bilemez duruma geldi. Besnili esnaflar; “Pandemi döneminde çok sayıda işletme aylarca kapalı kaldı bir çoğu sadece paket servislerle iş yerlerinde çarkı çevirmeye çalıştı. Bu durumu atlatmaya çalışırken şimdi de böyle bir fatura ile karşılaşınca ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Elektrik dağıtım şirketleri dükkanımıza ortak oldu” dediler.


Anahtar Kelimeler: ELEKTRİK FATURALARI DEĞİL YAKIYOR..!

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor