Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılara Karşı Vatandaşları Uyardı

GÜNDEM 10.08.2012 14:17:21 0
Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılara Karşı Vatandaşları Uyardı

 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde Adıyaman'da suçu kendisine meslek edinmiş şüpheli kişiler tarafından vatandaşların manevi ve dini duygularının istismar edilmek suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs olaylarının meydana geldiği belirtildi.

Adıyaman'da bu tür üzücü olayların yaşanmaması ve vatandaşların bu tür suçlara maruz kalmaması için yapılması gerekenler ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bankalardaki işlemleriniz sırasında banka kart şifrenizi kesinlikle kimseye söylemeyiniz. Kimlik ve banka kartlarınızı tanımadığınız kimselere vermeyiniz. Kimlik bilgilerinizi kimseye söylemeyiniz. Telefonda, kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtan, akabinde sizden para ve kontör isteyen kişilere itibar etmeyiniz. 'Ödül kazandınız' şeklinde sizi arayan ya da mesaj gönderen kişilere inanmayınız, bu kişilere kesinlikle banka hesap numaralarınızı vermeyiniz ve kesinlikle para göndermeyiniz. Telefonda kendisini vali, vali yardımcısı olarak tanıtan akabinde yurt dışında ameliyat olması gereken şehit yakını bir ailenin çocuğu olduğunu, bu çocuğa yurt dışında yapılacak olan ameliyatı için para toplandığını belirten ve sizden de para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Sizleri telefonla arayarak bu tür taleplerde bulunan kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Bu kişilerin sizi telefonla araması halinde en yakın emniyet biriminize giderek şikayetçi olmanız önemle rica olunur.'


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor