Emre: ?41 Proje ile Besni Değişecek?

Ak Parti Besni Belediye Başkan aday adayı Mehmet Emre, Besni tarihinin en sönük zamanlarını yaşar hale geldiğini belirterek ?41 projeyle halkımızın her kesimine, her bir ferdine eşit ve adaletli olarak hizmet vereceğiz, Besni´yi merkez üs haline getirecek

SİYASET 4.12.2018 19:06:54 0
Emre: ?41 Proje ile Besni Değişecek?

Gazetemizi ziyaret eden Emre, Yazı İşleri Müdürü Orhan Önder ile görüşerek projeleri hakkında bilgi verdi. Emre yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Besnimizin sosyal ve kültürel alanda, ekonomik alanda sorunları olduğunun farkındayız. Ciddi anlamda işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. On altı yıldır aktif olarak halkımızın yanında sorunların çözümü için bir gayret içindeyiz. Bu gün karşılaştığımız en önemli sorunun belediyenin belirli şahıslara endeksli bir hizmete yoğunluk vermesiyle ilgilidir. Siyasette amaç, halkın bütününün çıkarını gözetmek olmalıdır, yoksa; üç, beş kişinin çıkarını koruyacağım diye siyaset yapılmaz. Bizim siyaset anlayışımız halkımızın bütününü kapsayan bir hizmet anlayışıdır.

?Besni´yi merkez üs haline getirecek projeler hazırladık?

Besni huzurlu, refah içinde yaşayan bir şehir olmalıdır. Ulaşımdan, ekonomiye, şehircilik uygulamalarından sosyal alana kadar yaşanan sorunları giderecek ve Besni´yi görkemli bir şehir olarak her alanda merkez üs haline getirecek projeler hazırladık. Uygulanabilir, gerçekliği yüksek bu projelerimizi dinamik ve yaptığı işin bilincinde olarak, halkın umudunu ve gösterdiği teveccühü boşa çıkarmayacak bir anlayışla gerçekleştireceğiz.

?Besni tarihinin en sönük zamanlarını yaşar hale gelmiştir?

Besni ve Besnililer büyük bir kültür ve medeniyet birikimine sahiptir. Geçmişinde dericilik, dokuma gibi ekonominin birçok alanında merkezi bir konumdayken her geçen gün kan kaybetmiş, tarihinin en sönük zamanlarını yaşar hale gelmiştir. Açıkça belirtmek gerekir ki, belediye eser bırakma yeridir. Özellikle son beş yılda halkımız belediyenin imzasını taşıyan bir eserin olmadığı konusunda görüş birliği içindedir. Besnimiz, belediyenin yetkisi içinde yer alan neredeyse her alanda hizmetten geri kalmış durumundadır. Halkımızın arzuladığı bu yapılmayan hizmetleri rant amacı gütmeden, adaletli bir şekilde yerine getireceğiz. Besni hizmetin en iyisini hak etmektedir bunun için yeni bir heyecan ve gayretle çalışacağız.

?41 Proje İle Besni Değişecek Diyoruz?

Belediyeciliği sadece yol, su ve kaldırım yapmak olarak görmüyoruz. Bunlar zaten bir belediyenin asıl görevleridir. Asıl görevlerimizin yanında hayata geçireceğimiz 41 projeyle halkımızın her kesimine, her bir ferdine eşit ve adaletli olarak hizmet vereceğiz. Kimseye boş vaatlerde bulunmuyoruz, yapmayacağımız işin sözünü de vermiyoruz. Siyasette doğruluğu ilke edinmiş biri olarak, yalanla talanla yönetim olmaz diyoruz, inancımız, ahlakımız, tarihimiz bunu öğütlüyor bize. Bunun bilincindeyiz.

?Şehrimize yakışır bir mimari kimlik kazandıracağız?

Şehrimizde konut için fazlasıyla arazi olmasına rağmen konut piyasasının önemli endekslerinden olan arsaları, kimseye peşkeş çekmeden sosyal donatıları, yeşil alanları, çocuk oyun sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolu şeklinde planlayarak şehrimize yakışır bir mimari kimlik kazandıracağız. Şehir merkezinde bulunan Korupınar, Çat, Yeni Besni, Dumlupınar, Cırıtmeydan ve Pınarbaşı mahallelerimizde ihmal edilen park ve sosyal donatı eksikliğini gidereceğiz. Çarşının ekonomik canlılığa ulaşması için çalışacağız. Erdemoğlu, Hasan Tütün ve 15 Temmuz Şehirleri mahallelerindeki çarpık yapılanmaya dur diyeceğiz.

?İhaleler kamuoyuna açık, şeffaf biçimde yapılacak?

Besni Belediyesi sorumluluğu altında bulunan kaldırım, altyapı, yol gibi inşai faaliyetlerinde, doğrudan temin yoluyla elde edilen malzeme Besnili ustalar eliyle yapılarak Besni´nin işgücü desteklenmiş olacaktır. Belediyenin bilgi, birikim, tecrübe ve teknolojisi dışında kalan konularda yapılacak olan ihaleler kamuoyuna açık, şeffaf biçimde yapılacaktır.

Bizim irademiz Besni´ye ve Besnililere bağlıdır. Besni ısmarlama manşetlerle değil, Besnililerin ve Besni´de yaşayanların iradesiyle yönetilebilir. Birlik olmamanın faturasını Besni´nin gelecek nesillerine, gençlerine, çocuklarına ödetmeye hakkımız yok diyoruz. Bu yüzden birlik için, kararlı bir iradeyle aday oldum. Halkımızın teveccühünün ve güveninin farkındayım. Allah mahcup etmesin.


Anahtar Kelimeler: Besni Emre Proje Değişecek

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor