Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EMRE´DEN SİYASİLERE ÇAĞRI: ADAYLAR MAL VARLIKLARINI AÇIKLASIN

AK Parti adayı olarak belirlenmesinin ardından, partilerinden istifa eden Reşit Alkan, İbrahim Öztürk ve Nuri Tuğsuz´un iddialarına Gazetemizi ziyaret ederek cevap veren E. Mehmet Emre, adaylara da bir çağrıda bulunarak mal varlıklarını açıklamalarını ist

SİYASET 29.01.2019 19:12:48 0
EMRE´DEN SİYASİLERE ÇAĞRI: ADAYLAR MAL VARLIKLARINI AÇIKLASIN

31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyasette taşlar yerine oturuyor. Besni Belediye Başkanlığı seçimleri için 4 adayın mal varlıklarını açıklaması çağrısı geldi. Adaylıkların açıklanmasının ardından iddialara cevap veren E. Mehmet Emre, AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yıldız ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, tüm adayların seçim öncesi mal varlıklarını açıklaması çağrısı yaptı. Emre, ?Siyaseti kavga ederek, bölerek, parçalayarak yapanların, haksızlığa uğradık yalanlarıyla nefislerine yol açmak peşinde olanların hiç kimseye haktan, adaletten, yetim hakkından, dürüstlükten söz etmeye hakkı yoktur. Açık çağrıda bulunuyorum; sözde dava bilincinden, dürüstlükten söz edenlerin kendilerinin ve sağında solunda bilinen isimlerin mal varlığını açıklasınlar.? dedi.

Şahsım üzerinden alan açmak çabasında olanlar

Emre açıklamasında şöyle konuştu: ?31 Mart yerel seçiminde AK Parti Besni Belediye Başkan adayı olduğum günden itibaren bir takım eskimiş, küflü sözlerle şahsım üzerinden kendilerine alan açmak çabasında olanların iftira ve yalanlarına karşı kamuoyuna bir açıklama lüzumu görüyorum.

Siyaseti çamur siyaseti olarak anlamış şahısların Besnimize hizmet yerine fitne ürettiğini, yine aynı ağız ve yöntemlerle Besni´nin gündemini meşgul ettiklerini üzülerek izliyorum.

Siyaseti menfaatlerine göre dizayn etmekten hiçbir vakit vazgeçmeyeceklerini, her gün başka şekillerde ispat edenlerin Besni´yi her alanda geriye götürdüğüne bütün halkımız şahittir. Kendi çıkar ve menfaatlerini, hırs ve heveslerini dava edinmiş kişilerin, her seferde haksızlığa uğradıkları üzerinden üç beş kişiye rant sağlamak üzere yeni bir iftira ve algının peşine düştükleri anlaşılmaktadır.

Halkın çıkarını şahsi çıkarların önünde tutarak

Şahsımın adaylığının arkasındaki yegane güç Besni halkıdır. Partimizin aday adaylık sürecinde belirlediği ilkelerle, Ak Parti Genel Merkezinin belirlediği kriterler arasında anket sonuçlarının etkili olacağını her platformda dile getirerek, halkımızdan bu konuda kendilerine sorulduğunda şahsıma desteklerini talep ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Anketlerde sorulan ?Mevcut Belediye Başkanının hizmetlerini beğeniyor musunuz?´ sorusuna halkımızın olumlu cevap vermemiş olmasını, son beş yılda yaptıklarının halkımız nezdinde kabul görmemiş olmasını içine sindirseler daha sakin kalabilecekler. Geçmiş dönemde olduğu gibi şahsımla ilgili aynı kelimelerle saldıranlara cevabım; hangi düşünceden, hangi dünya görüşünden olursa olsun insanımızın adaletle, nezaketle, ayrım gözetmeden, halkın çıkarını şahsi çıkarların önünde tutarak hizmet etmek olacaktır.

Mal varlığımın helalinden ve ata yadigârı

AK Partinin kurulduğu zamandan beri çeşitli kademelerde görev almış bir kardeşiniz olarak, adıma parsellediğim tek bir karış arsanın olmadığı, herhangi bir devlet ihalesine girmediğim, mal varlığımın helalinden ve ata yadigarı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Hiçbir zaman iradesini paraya, arsaya, mevki makama ihaleye çıkaranlardan olmadım. Varsa bunu konuşsunlar.

Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle partimize katıldığını beyan edenlerin, adaylık kriterlerinin, genel merkez raporlarının, anket sonuçlarının, teşkilat temayül yoklamalarının ve Ak Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın teveccüh ve kararları sonucunda Ak Parti Besni Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmamın ardından aynı kayığa binerek, Besni´ye her gün başka şekillerde hizipçiliği, grupçuluk hastalığını yayanların, Şahsi çekişmeleri, kin ve düşmanlıkları sürdürerek yeniden çıkarlarına ulaşacaklarını sananlar, bilmelidir ki; Eyyup Mehmet Emre´den avuçlarına tek bir kırıntı düşmeyecektir. Çünkü Eyyup Mehmet Emre Hakk´tan başka, halktan başka ne bir şahsın, ne bir grubun adamı değildir, olmamıştır, olmayacaktır.

Benim boynum Hakk´ın iradesine bağlıdır

Bu konu üzerinden politika üretmek acizliğin ve karaktersizliğin açık ifadesidir. Benim boynum Hakk´ın iradesine bağlıdır. Kendi hırs ve hevesinin kulu olanların davasının ne olduğunu en güzel biçimde halkımız takdir etmektedir.

Siyaseti kavga ederek, bölerek, parçalayarak yapanların, haksızlığa uğradık yalanlarıyla nefislerine yol açmak peşinde olanların hiç kimseye haktan, adaletten, yetim hakkından, dürüstlükten söz etmeye hakkı yoktur. Açık çağrıda bulunuyorum; sözde dava bilincinden, dürüstlükten söz edenlerin kendilerinin ve sağında solunda bilinen isimlerin mal varlığını açıklasınlar.

Çamur siyasetinin prim yapmadığını görecekler

Halktan aldığı tepkiler sebebiyle halkın huzuruna çıkmaya yüz bulamayanların bugünlerde yeni kukla ve kumandalar aracılığıyla halkın iradesine, halkın aklına savaş açtığına şahit oluyoruz.

Aday adaylığı sürecinde kendi eksiklerini görmek yerine iftira atarak halkımızın gündemini işgal edenler, Besni´de çamur siyasetinin bu kez prim yapmadığını görecekler.

Bütün siyasi taraflara çağrım şudur; projelerinizi ortaya koymuşsanız, halkın karşısına çıkmaya cesaret etmişseniz, şu kısa seçim sürecinde ayrılıkları körükleyecek, halkımızı yeni huzursuzluklara sevk edecek söz ve eylemlerden uzak duralım. Şahsi çıkarlar değil Besni´nin çıkarlarını en üstte tutalım.
Bu vesileyle 2019 yerel seçimlerinin Besni´mize, Besni´de doğan, Besnili olmasa da Besni´de yaşayan bütün halkımıza hayırlar getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER