Engelliler Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, Besni´de de Ahmet Emine Çil Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

EĞİTİM 22.05.2019 12:26:34 0
Engelliler Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Ahmet Emine Çil Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından yapılan programa Besni Belediye Başkan Yardımcısı Halil Karakuş, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan, Fikret Ürey, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Ömer Başçobanlar yaptı.

Başçobanlar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?10-16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Doğumdan kaynaklı ya da kalıtımsal bir hastalık nedeniyle veya bir kaza sonucu be¬densel veya ruhsal bozukluğu olan ya da bedeninden bir parça kaybederek bir işlevi yerine getiremeyen insanlara engelli denir. Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır.

Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır.

İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım. Buradan hareketle özel eğitim okulu olarak "biz de varız" sloganıyla yola çıkarak sizlere bir program hazırlamak istedik. Öğrencilerimiz ellerinden geldiğince gayret gösterdiler. Programı, el işi ve resim sergisini hazırlayan öğrenci, öğretmen ve emeği geçenler ile A.C. Yamazaki okulumuzun yetkililerine teşekkür ediyor, Hepinize kazasız ve sağlıklı günler, mutlu bir ömür diliyorum? diye konuştu.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; ?ihtiyaçlarının karşılanması, onlar için gerekli olan toplumsal dayanışmanın ve desteğin oluşturulması, Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bu standartları kazandırmak ise tüm kamu birimlerinin en önde gelen görevidir. Engelli bir birey olmak sorunlar oluştursa da, en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur diyor tüm engelli kardeşlerimin Engelliler Haftasını kutluyor, sağlıklı ,huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum? dedi.
Program öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerden ve oyunların akabinde resim ve oyun sergisinin gezilmesi ile sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor