Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ERDEMOĞLU AİLESİNDEN ADANA´YA MODERN ÇOCUK KREŞİ

Seyhan Belediyesi´nce projelendirilen ve hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu SASA tarafından yapımı üstlenilen Yeşiloba Mahallesi ?SASA Mehmet Erdemoğlu Kreşi? bitme aşamasına geldi. 3 katlı ve 160 çocuğun faydalanabileceği kreşin 20 E

EĞİTİM 9.09.2021 21:06:59 0
ERDEMOĞLU AİLESİNDEN  ADANA´YA  MODERN  ÇOCUK KREŞİ

TÜM ALANLAR MİNİK ÇOCUKLARIN KULLANIMI İÇİN TASARLANDI
Seyhan Belediyesi tarafından kadınların çocuklarını kreşe bırakarak çalışabilmesine olanak sağlamak, okul öncesi eğitimle çocukları örgün eğitime adapte etmek amacıyla projelendirilen ve SASA tarafından yapımı üstlenen SASA Mehmet Erdemoğlu Kreşinin inşaat çalışmalarının ardından tefriş işlemleri de tamamlanma aşamasına geldi.
5 Eylül 2020 tarihinde temeli atılan kreşin iç ve dış bölümlerindeki yoğun çalışma sürüyor. Kreş, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının Açılacak Kreş Yönetmeliğine uygun olarak tamamlanıyor. 3 katlı ve 8 sınıf olarak planlanan kreşte, pandemi şartları da gözetilerek 3-6 yaş arası 160 çocuk okul öncesi eğitim görebilecek. Kreşte yemekhane ve çok amaçlı bir salon bulunurken, lavabolar, iç ve dış mekânlar tamamen 3-6 yaş aralığındaki çocukların kullanımına uygun olarak dizayn ediliyor.

FİZİKSEL VE BİLİŞSEL EĞİTİM VERİLECEK
Sınıflar çocukların yaş ve gelişim düzeylerine uygun, ilgi ihtiyaçlarına yönelik, bilişsel, psikomotor, özbakım, dil ve sosyal-duygusal alan olmak üzere tüm gelişim alanlarına uygun tasarlanıyor. Kreşte ayrıca yaş gruplarına uygun, modern eğitim merkezleri çokça materyaller ile donatılıyor. Çok amaçlı salonun malzeme çeşitliliği ve kullanım alanı bakımında çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi düşünülerek bir çok sportif (çocuk jimnastiği, yoga, geleneksel çocuk oyunları, bale, halk oyunları, dans vb) etkinlik ile çeşitli faaliyetler yapılacak şekilde düzenleniyor.

KREŞLER, KADININ EKONOMİK, SOSYAL YAŞAMA KATILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR
Kreşlerin kadının sosyal ve ekonomik yaşama katılmasında önemli kolaylık sağlayacağını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ?Bu düşünceyle Seyhan´da kreş sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Geçen yıl projelendirdiğimiz ve SASA´nın yapımını üstlendiği kreşimizi 1 yıl gibi bir sürede tamamlamış olacağız. Kreşimizin 20 Eylül tarihine kadar tamamlayarak, hizmete sunmayı hedefliyoruz. Kreş sayısını artırabilmek için çalışmamızı ve işbirliklerini sürdüreceğiz. Kreşimizin yapımını üstlenen Erdemoğlu Holding´e katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.
?SASA Mehmet Erdemoğlu Kreşi?, Yeşiloba Mahallesi 46170 sokak, Bilgi Evi ve kapalı semt pazarı bitişiğinde 20 Eylül tarihinden itibaren faaliyete başlayabilecek.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER