Erdemoğlu Ailesinden Eğitime 50 Milyon lira

GÜNDEM 29.10.2014 08:19:26 0
Erdemoğlu Ailesinden Eğitime 50 Milyon lira

Erdemoğlu Holding’in 5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencileri ile buluştu. Bugüne kadar eğitime 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, bölgedeki gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla hizmete sunduk. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. 

2014-2015 Eğitim öğretim yılında hizmete giren okulun açılışı dün yapıldı. Gaziantep Güvenevler Mahallesindeki okulun açılışına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğn, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Çakırhüyük Belediye Başkanı Mitat Çetin, Kurum amirleri siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 milyon liraya maloldu

Halı, mobilya, ev tekstili, lojistik, iplik ve enerji sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Erdemoğlu Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de geleceğe yatırım yapıyor. 2011 yılında Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından yaptırdığı Van Mehmet Erdemoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2013 yılında açılışını yapan, geçtiğimiz Mayıs ayında Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temelini atan Erdemoğlu Holding, Gaziantep’te yaptırdığı Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni törenle açtı. 5 milyon liralık bir yatırımla hayata geçen, yaklaşık bin öğrenci kapasiteli Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 18 derslik,  9 laboratuvar, 9 atölye, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane ve 9 ayrı bölümü bulunan rehberlik ve yönetim birimlerinden oluşuyor. Ayrıca okul arazisi içinde Uygulama Anaokulu, tören alanı ve peyzaj düzenlemesi yapılmış yeşil alanlar bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Eğitime verilen her desteğin ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu biliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından ve olanaklarından en iyi şekilde yararlanmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla hizmete sunduk. Bu bakış açısıyla, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Eğitim yatırımları babadan miras

Erdemoğlu Holding olarak eğitimde fırsat eşitliği konusunu son derece önemsediklerini belirten İbrahim Erdemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık. Bu güne kadar 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırarak toplumumuzun hizmetine sunduk. Ayrıca her yıl 400 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar, 50 milyon TL’yi buldu. Son olarak geçtiğimiz aylarda Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temelini attık. Bu eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de bu bölgeye armağanımızdır” dedi. Eğitim alanında projelerinin her zaman devam edeceğini açıklayan Erdemoğlu, ayrıca Adıyaman’ın Besni ilçesinde bölge insanının ihtiyaçlarına yönelik olarak sosyal tesisler ve sağlık ocağı inşa ettiklerini, geçtiğimiz günlerde de Gaziantep’te yaptıracakları cami için protokol imzaladıklarını sözlerine ekledi. Erdemoğlu’nun konuşmasının ardından açılışı yapılan okulun bir öğrencisi Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun özgeçmişini okudu.  

Fatma Şahin: Erdemoğlu’nun  bıraktığı manevi miras çok önemli

İbrahim Erdemoğlu’nun ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun hayat tecrübesi ve manevi mirasının herkese örnek olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu, “Mehmet Erdemoğlu’nu rahmetle anarken Servi ablamıza da uzun ömürler diliyorum. Şurdaki her bir satırı, her bir cümleyi içselleştirsek, dünya olarak, ülke olarak gereğini yapsak ne savaş kalacak, ne göz yaşı, ne kaos, nede yoksulluk kalacak. O yüzden buradaki bir hayat tecrübesi bizim için çok önemli ve bize bıraktığı bir manevi miras var, topraktan gelip toprağa gideceğiz ve bizim inancımıza göre eğer amel defteriniz eser bırakırsanız, yaşama dokunursanız, işte bu güzel eserlerle bu kızlarımızın eğitim kalitesini artırırsanız, bir de Salih evlat bırakırsanız, işte karşımızda gördüğünüz gibi Mehmet abimizin amel defteri açık, inşallah Allah bize de bu defteri açık tutmayı nasip edecek işler yapmayı nasip eder.”

“Erdemoğlu Ailesi sosyal hayatımıza çok önemli katkıları olan bir aile”

Gaziantep Valisi Erdal Ata da Merhum Mehmet Erdemoğlu’nu ve eşi Servi Erdemoğlu’nu hayırlı evlatlar yetiştirdiği için tebrik etti. Ata, “7 tane okul, 2 tane öğrenci yurdu, bir ay kadar önce protokolünü imzaladığımız cami, taziye evleri, üst geçitler yaparak hem eğitimimize hemde sosyal hayatımıza çok önemli katkıları olan bir aile. Merhum Mehmet Erdemoğlu’nu ve Servi hanımefendiye tebrik ediyorum, böylesine hayırlı evlatlar yetiştirip, bu millete önemli hizmetler yapmasını sağladıkları için. Sayın Erdemoğlu konuşmasında Gaziantep’in sanayide, ticarette, ihracatta yerini belirtti. Bugün ekonomik büyüklük bakımından, ülke ekonomisine sağladığımız katkı bakımından gerçekten Gaziantep hepimizin göğsünü kabartıyor. Ama eğitimde bulunduğumuz nokta de maalesef başımızı öne eğmek zorunda kalıyoruz. Gönül arzu eder ki eğitimde de 6. Sırayı yakalayabilelim. Ama biz bu dönemde yaptığımız çalışmalarla, yatırımlarla inşallah gelecekte bunun meyvesini toplayacağız.” dedi.

Gaziantep Valisi Ata’dan Ali Erdemoğlu’na onur plaketi

Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata tarafnıdan Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’na onur plaketi takdim edildi. Diğer aile bireylerinin de sahneye davet edilmesinin ardından okulun kurdelası kesilerek açılışı yapıldı.  Daha sonra sınfları gezilerek öğrencilerle sohbet eden Vali Ata ve beraberindekilere, kokteyl ikramının ardından tören sona erdi. Erdemoğlu ailesi ailesi törenin başında olduğu gibi sonunda da tüm misafirleri tek tek uğurladılar. 

1970’li yıllarda iki dokuma tezgahıyla temellerinin atıldığı bugün ise dünyanın en büyük parça halı üreticisi haline gelen Erdemoğlu Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk alanında önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye’den kazandıklarını Türkiye’ye kazandırmak felsefesiyle hareket eden Holding, okul ve yurtların yanı sıra üst geçit, camii, bakımevi, halı saha, park gibi tesislerle bölgenin sosyal yaşam alanlarına katkıda bulunuyor.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor