Erdemoğlu ölümünün 6. yılında anıldı

GÜNDEM 19.12.2012 09:51:59 0
Erdemoğlu ölümünün 6. yılında anıldı

 

 

Pazar günü saat 13:00’daki törene yüzlerce hemşerisi ile birlikte Mustafa Erdemoğlu, Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu ve Mahmut Erdemoğlu ve diğer aile fertleri katıldı. Anma merasimi sırasında Besni’den getirilen toprak merhumun mezarına döküldü. Duygulu anların yaşandığı anma töreninde yaptırdığı okulların öğrencileri tarafından şiirler, imamlar tarafından dualar okundu. 

Erdemoğlu ailesi adına burada bir konuşma yapan Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, babasının öğrettiği yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma ilkelerinden taviz vermeden görevlerini yapmaya devam ettiklerini söyledi.

 

“Öğrencilerimiz sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam ediyor”

“Sevgili Babacığım; yine tüm ailenle, akrabalarınla, hemşerilerinle, dostlarınla ve sevenlerinle huzurundayız. Bizlere öğrettiğin yaşam ilkelerinde ve insanlara saygılı olma ilkelerinden asla taviz vermden, görevlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yapımına başladığımız sevgili kızın Gülüsüm Erman adına Besni ilçemizdeki lisede okuyan kız öğrenciler için yapılan yurdu tamamlayıp açılışını yaptık. Öğrencilerimiz sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmekteler. Ayrıca Besni İlçemizde Çat mahallesinde sevgili oğlun Ali Erdemoğlu adına yapmış olduğumuz taziye evini de tamamlayıp, Besnili hemşerilermizin hizmetine açtık çok şükür. Ülkemizin güzel köşesi Van İlimizde yapımına başladığımız Mehmet Erdemoğlu Teknik Lisesi inşaatı devam ediyor. İnşallah 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında eğitim vermeye başlayacaktır.”

Mimarlık Fakülte Arsası hazır

“Yine bu yıl İpekyolu üzerinde yapmış olduğumuz Mehmet Erdemoğlu üstgeçidini tamamlayıp tüm Gaziantepli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca Besni ilçesine yapmayı düşündüğümüz Mehmet Erdemoğlu kampüsü ve Mimarlık Fakültesi bitme aşamasına geldi. Bugün Başkanımızdan bunu bittiğini öğrendim. Bu çalışmalar biter bitmez kampus master planı yaptırıp, inşaatına başlayacağız inşallah. Yine bu yıl Gaziantep’te yapılacak Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi protokolü imzaladık ve önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız. Ayrıca önümüzdeki ay önemli bir protokole daha imza atacağız. Bu proje sevgili eşin, hayat arkadaşın, annemiz Sevgili Servi Erdemoğlu adına Gaziantep Binevler semtinde güzel bir cami yaptıracağız inşallah. Protokol imzalandıktan sonra hemen inşaatına başlayacağız.”

“Ülkemize ve milletimize faydalı olabilmek için çalışıyoruz”

“Kısaca şunu bilmeni istiyoruz. Tüm aile fertlerinle ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabilmek için çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere öğretmiş olduğun felsefede; çok çalışarak başarılı olmak zorundayız. Ancak ve ancak başarılı olusak ailemize, akrabalarımıza, hemşerilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden, zarara uğratmadan, başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalamak bilincindeyiz.”

“Felsefeden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz”

“Sevgili Babacığım; Müsaadenle yaşam ilkelerini tekrar anımsatmak istiyorum: ‘Asla yalan söylemeyin, Her zaman dürüstlükten şaşmayın, kimseyi azarlamayın ve hor görmeyin, kimsenin işine müdahale etmeyin, bitmiş işi bozmaya çalışmayın, ödemelerinizi söz verdiğiniz gün ve zamanda yapın, işçinin parasını alın teri kurumadan ödeyin, pazarlık yaptığınız işin ödeme sırasında tekrar para kesmeyin, söz ağızdan çıkar ve anlaşma yaptığınız bir alışverişten zarar etseniz bile dönmeyin, herkese karşı hoşgörülü olun, ailenize daima sahip çıkın, eş dost ve akrabalarınızı bırakmayın, kapınıza gelen kimseyi geri çevirmeyin, başkasını kendiniz bilin öyle davranın, servetin sınırı yoktur mükafatı vardır, işinize, insanınıza, vatanınıza, devletinize, bayrağınıza sahip çıkın. Tüm aile adına bu felsefeden asla taviz vermeden devam edeceğimize bir kez daha ant içiyoruz. Erdemoğlu ailesi adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Buradaki törene, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Emekli Korgeneral Dursun Bak, Gaziantep eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, Besni ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Alakuş, Gaziantep Besnililer Derneği başkanı Mustafa Kaygusuz ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve Erdemoğlu ailesi fertleri ile çok sayıda Besnili katıldı.

Aynı gün yatsı Namazina müteakip Besni Mehmet erdemoğlu Camiinde Merhum Erdemoğlu için Mevlit okutuldu. Mevlit için gelen vatandaşlar camiyi doldururken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü de Mevlide katıldı.

Gülüsam İbrahim Erdemoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilanur Burç Mehmet Erdemoğlu'na seslendi:

Kıymetli Mehmet Erdemoğlu;

 

Ben yaptırdığın Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu Okulu öğrencilerinden biriyim. Bu okula dördüncü sınıfta katıldım. Bu okulda okumaya başladığımda herkes bana bu okulu Mehmet Erdemoğlu yaptırdı diye gururla söylüyordu. Ben ise sizin kim olduğunuzu merak ediyordum. Bu konuda birçok büyüğüme danıştım ve ama kimse beni net olarak bilgilendirmedi. Bir büyüğüm ise beni “Besnili Bilge” adlı kitaba yönlendirdi. Bu kitabı heyecanla bir çırpıda okudum. Bundan sonra öğrendim ki siz memleketimizin gururu bir büyüğümüzsünüz. Siz küçük bir tüccarlığı büyük bir holdinge çeviren bir ticari dehasınız.

Bir konuşmasında oğlunuz İbrahim Bey sizin cömertliğinizi şu sözlerle açıkladı: “Babam savanlarını satmaya büyük şehirlere gider, altı ayda bir eve gelirdi.Biz o zamanın fakirlik şartlarıyla yamalı kıyafetler giyerdik. Babam geldiği yerlerden bize kıyafet getirmezdi. Mahallemizde fakir yaşlı bir çift vardı. Onlara kıyafet getirirdi. Babam her verdiğinde rızkımızın arttığını söylerdi. Bunu duyduktan sonra anladım ki siz sadece varlıklıyken değil yoksul iken de cömert bir insanmışsınız.

Bu küçük yardımlarla başlayan hayırseverliğiniz, şimdi bize koskoca bir okul oldu. Liseye giden ağabeylerime ve ablalarıma okul oldu. Besni’nin her köşesinde sizin yaptırdığınız bir eser var, sizin isminiz var.

Bu dünyada evlatlarına mal mülk bırakmak elbette önemlidir ama siz miras bırakılacak en önemli şeyi, hayırseverliği ve bencil olmamayı bırakmışsınız. Evlatlarınızda sizin gibi yardımsever ve memleketine faydalı insanlar.

İnşallah bizlerde sizin yaptığınız okullarda okuyup, büyük insanlar olup memleketimize hayırlı insanlar olacağız. Besni’nin adını tüm dünyaya duyuracağız.

   

   

 

 

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor