ERDEMOĞLU: SASA’YI ALDIKTAN SONRA BÜYÜK BİR YATIRIM HAMLESİ BAŞLATTIK

.

GÜNDEM 10.10.2022 15:29:00 0
ERDEMOĞLU: SASA’YI ALDIKTAN SONRA BÜYÜK BİR YATIRIM HAMLESİ BAŞLATTIK

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde “Geleceğe Hazırlık: Yeni Nesil Yatırımlar, Çözümler ve Fırsatlar” panelinde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu, yatırımlarını anlattı. Erdemoğlu konuşmasında SASA’yı satın aldıktan sonra çok büyük bir yatırım hamlesine başladıklarını belirterek, “Bir yıl önce polyester hammaddesi olan PTA’nın yatırımına başladık. 2023 yılının ilk altı ayında bu yatırımı tamamlayacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde (UEZ) Galata Wind sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Geleceğe Hazırlık: Yeni Nesil Yatırımlar, Çözümler ve Fırsatlar’ oturumunda, Türkiye ekonomisinin geleceğine katkı sağlayacak önemli yatırımlar, ürünler ve çözümler ele alındı.
Moderatörlüğünü Algoritma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özgenç’in üstlendiği oturuma Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan katıldı.
Panelde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu, şunları söyledi; “SASA’yı satın aldıktan sonra çok büyük bir yatırım hamlesine başladıklarını belirterek, “Geldiğimiz noktada 1 milyon 400 bin ton ürün üretiyoruz. Yeni yatırımlarımızın hepsini yeni teknolojilerle yaptık. Bir yıl önce polyesterin hammaddesi olan PTA’nın yatırımına başladık. 2023 yılının ilk altı ayında bu yatırımı tamamlayacağımızı öngörüyoruz. 
Yumurtalık tesisi hayata geçince 13 milyon metrekarelik bir üretim alanına sahip olacağız. Şubat ayında tamamlanacağını düşünüyoruz. Hedefimiz, 1,6 milyon ton PTA üretmek. Bu yatırımla Avrupa dahil bölgenin en büyük petro kimya tesisi olacak. Ham petrolde dünyayla rekabet edebilecek altyapı oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
SASA’yı 2015’te satın aldıktan sonra 3 milyar dolarlık yatırımı tamamladıklarını açıklayan Erdemoğlu, “Türkiye’nin 1,5 milyar dolarlık ithalatını önlediğimizi düşünüyoruz, Önümüzdeki yatırımlarla beraber 10 yıl sonraki 25 milyar dolarlık cari açığımızın 15 milyar dolarlık kısmını Yumurtalık yatırımıyla engellemiş olacağız” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor