ERDEMOĞLU: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK POLYESTER VE POLİMER ÜRETİCİSİYİZ

.

GÜNDEM 23.06.2023 14:28:00 0
ERDEMOĞLU: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK POLYESTER VE POLİMER ÜRETİCİSİYİZ

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu SASA, Yumurtalık’ta yılda 1 milyon ton propilen üretebilecek kapasiteye sahip dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini, en son nesil Honeywell Oleflex teknolojisini kullanarak inşa edecek. Süreç ile ilgili konuşan hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu, “SASA, bütün Erdemoğlu Holding iştiraklerinde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hedeflerine yürürken, dünyadaki en son teknolojileri kullanmayı sürdürecek” dedi.

EN SON NESİL HONEYWELL OLEFLEX TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAK

SASA, Yumurtalık’ta yılda 1 milyon ton propilen üretebilecek kapasiteye sahip dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini, en son nesil Honeywell Oleflex teknolojisini kullanarak inşa edecek.

Türkiye’yi dünyanın en büyük üç polyester üreticisinden biri yapmayı ve küresel ölçekte söz sahibi olmayı hedeflediklerini söyleyen SASA Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu; “SASA, sürdürülebilir bir büyüme perspektifine sahip Türkiye’nin en büyük polyester ve polimer üreticisidir. SASA, bütün Erdemoğlu Holding iştiraklerinde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hedeflerine yürürken, dünyadaki en son teknolojileri kullanmayı sürdürecek” dedi.

SASA’NIN BÜYÜYEN PROPİLEN PAZARINA KATILIMI SAĞLANACAK 

Erdemoğlu, bu kapsamda Yumurtalık’ta inşa edecekleri yeni tesiste de dünyanın en önemli ve yeni teknolojilerini kullanan Honeywell UOP Oleflex ile iş birliğine gidildiğini kaydetti.

Honeywell’in Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran ise; “SASA’nın yeni inşa edeceği Yumurtalık tesisinde kullanacağımız Oleflex teknolojimiz, Honeywell UOP tarafından dehidrojenasyon teknolojisinde 75 yılı aşkın süredir yapılan inovasyonlarla desteklenen özgün, yüksek aktif ve çevre dostu  katalizörünü kullanarak düşük maliyetli propilen üretmesini ve böylece büyüyen propilen pazarına katılmasını sağlayacak” diye konuştu.

SASA’nın bu projesinin 2023 ile 2026 yılları arasında gerçekleşeceği ve yıllık 1 milyon ton kapasiteli bir PDH üretim tesisi ve konteyner limanının inşasını kapsadığı öğrenildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor