Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdemoğlu´ndan ulusal basına önemli açıklamar

Türk sanayisinin köklü şirketlerinden Sasa´yı beş yıl önce Sabancı Holding´den satın alan Erdemoğlu Holding, ihmal edilmiş durumdaki şirketi adeta küllerinden yeniden yarattı. Adana Seyhan´da bulunan tesiste dev bir yatırım hamlesi başlatan Erdemoğlu aile

GÜNDEM 21.09.2020 18:08:06 0
Erdemoğlu´ndan ulusal basına önemli açıklamar

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adana merkezli SASA Polyester ile ilgili Sabah Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.
5 yıl önce Sabancı Holding´ten satın aldıkları SASA´yı dörde katladıklarını ifade eden Erdemoğlu şunları kaydetti; ?Küresel ekonomik savaşta bizlere büyük görevler düşüyor. Bir an bile düşünmeden yatırım yapmak, üretmek ve istihdam yaratmak zorundayız. Ülkemiz söz konusuysa gerisi teferruattır" dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemoğlu şöyle devam etti; ?Evet duranlar, bekleyenler var ama biz an bile düşünmedik. Çünkü ülkemize, devletimize ve milletimize güveniyoruz. Bugün diğer zamanlardan daha fazla çalışmaya ve yatırıma ihtiyacımız var. Yatırım yaparken motivasyonumuz para kazanmak değil. Bizim için ülkemiz söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Ülkemiz ve devletimiz başarılı güçlüyse biz de güçlüyüz. Birey güçlülüğü kendimizi kandırmaktan öteye gitmez.
Bugüne kadar Sasa´ya yaklaşık 900 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yatırımlar sonunda kapasite olarak bir Sasa´yı dört yaptık. Yıllık 350 bin ton olan üretim kapasitesini 1 milyon 365 bin tona çıkardık. Bugünden sonra yapacağımız yatırımın tutarı ise 1.7 milyar dolar. Yani üç yılda şirkete toplam 2.5 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla hammaddede dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Sasa şu anda polyesterde Avrupa´nın en büyük şirketi konumunda. Dünyada ise Hindistan ve Çin´den sonra ne büyük biziz. Geçen yıl 2 milyar 763 milyon lira ciro elde eden şirket, bu yılın ilk altı ayında 1 milyar 863 milyon TL ciroya ulaştı.
Şu ana kadar yaptığımız yatırımlarla Türkiye´nin cari açığını yılda 500 milyon dolar düşürüyoruz. Önümüzdeki üç yılda devam eden yatırımlarla birlikte cari açığa yaklaşık 1 milyar dolarlık darbe vuracağız. Satışların yüzde 33´ünü ihracat yoluyla yapıyoruz. Yurtdışı satışlarda en büyük payı ise halen Avrupa ülkeleri alıyor.
İstihdamı önemseyen bir grubuz. Bugün Adana´nın en büyük işvereni konumundayız. İlk aldığımızda şirkette 1.200 kişi çalışıyordu. Şimdi bu sayı 3.500 kişiye çıktı. 1.7 milyar dolarlık yatırımı tamamladığımızda ise çalışan sayımız 5.000- 5.500 kişiye çıkacak. Grubumuzun çalışan sayısı ise 12.000´i geçti? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER