ERDEMOĞLU’NUN DESTEKLERİYLE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Besni Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Orman Bölge Müdürlüğü ile Merinos A.Ş. arasında yapılan protokolle Besni’de oluşturulacak Bal Ormanına fidan dikimi yapıldı.

GÜNDEM 12.11.2022 10:00:00 0
ERDEMOĞLU’NUN DESTEKLERİYLE  FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

340 DÖNÜMLÜK ALAN BAL ORMANI OLACAK

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülkenin dört bir yanında fidanlar toprakla buluştu. Bu kapsamda Besni’de Merinos A.Ş. ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Besni’de oluşturulacak olan Bal Ormanına fidan dikimi törenle yapıldı. Düzenlenen törene Besni Kaymakamı Çağlar Partal, İlçe Emniyet Müdürü Muhammet Ergin, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, Merinos A.Ş. Genel Müdürü Şahin Borlu, Merinos Gaziantep Vakıf Müdürü Dursun Bostan, siyasi parti başkanları, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Oluşturulacak Bal Ormanı için tahsis edilen 340 dönümlük alana 12 bin civarında çam ağacı ile 3 bin civarında akasya ağacının dikilmesi hedeflenirken, atılan adımın Yeşil Besni projesine de katkı sunacağı belirtildi.

PARTAL: YEŞİL BESNİ SIFATINA HİZMET EDECEK BİR ORMAN OLACAK

Fidan dikiminden önce protokol üyeleri öğrencilere fidan ve çeşitli hediyeler verirken burada konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal; “Bugün 11 Kasım Türkiye’de ağaçlandırma günü ilan edildi.  Her sene 11 Kasım’da hep birlikte öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte uygun noktalara yoğun bir şekilde ağaç dikiyoruz. Bu senede Besni İlçe merkezine yakın bir bölgede burada öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte ağaçlandırma fidan dikimi etkinliği gerçekleştiriyoruz, bunun için mutluyuz. Burada tabi özel bir ağaçlandırma etkinliği olacak bizim için. Merinos A.Ş. ve Bölge Müdürlüğünün imzaladığı protokol ile bu sene ağaçlandırma faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz.

Burada 340 dönüm alanda kent ormanı mahiyetinde bir orman oluşturacağız. Bu iki basamaklı olacak bizim için hem Yeşil Besni sıfatına hizmet edecek bir orman oluşturulacak hem de Bal Orman hüviyeti kazanacak ileriki dönemlerde. Hem arıcılarımız için bir nokta olacak hem de Yeşil Besni’ye hizmet edecek. Bu anlamda ben Merinos A.Ş’ye teşekkür ediyorum destekleri için buradaki ormanı onların finansmanları ile gerçekleştiriyoruz. Yine katkılarından dolayı bütün Orman Bölge Müdürlüğümüz nezdinde tüm orman müdürlüğü teşkilatına, Sayın Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor