Erdoğan’dan Topkan’a cevap:

GÜNDEM 20.02.2015 09:37:35 0
Erdoğan’dan Topkan’a cevap:

 

Adıyaman AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni ve Çetintepe barajlarıyla ilgili eski CHP milletvekili Celal Topkan’ın iddalarına cevap verdi. Besni Barajı’nın projesinin Çetintepe barajının ise yapımının devam ettiğini söyleyen Erdoğan Topkan için, “Keşke biraz araştırsaydı ya da bizi arayıp sorsaydı. Ona da bu bilgileri, belgeleri verirdik. Kendi döneminde hiçbir icraatı olmayanların, bize yalan ithamda bulunmaları hadleri de değil, hakları da değil.” dedi.

Erdoğan, “Siyasete yeni bir anlayış getiren AK Parti, ne aldanan, ne de aldatan olacağız diyerek yola çıkmıştı. Kurulduğu günden bu yana ülkenin dört bir yanını hizmetlerle donattı. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söz vermedik ama ne söz verdiysek onu da yaptık. Kuru boş laflar, vaatler değil, hizmetler, icraatlarla bunu gösterdik.

Siyaset, akıllı, bilgili, dürüst, namuslu yapılmalıdır. En çok namustan, ahlâktan bahsedenlerin ne kadar ahlâk yoksunu olduklarını şu kısa sürede gördük. Araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yapılan yalan ve iftiraların altında kalanları da gördük.

Biz yaptığımız hizmetleri tek tek anlatırken, halkımızla bunu paylaşırken bir dikili ağacı olmayanların bize çamur atmaları kabul edilemez. Çamur at izi kalır mantığı ucuz siyasettir. Bize çamur atmak isteyenlerin elinde pislik kalır. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. 

Gerek şahıslar, gerekse medya, böyle ciddi bir ithamda bulunmadan önce bizi arasalar, gerekli bilgiyi verirdik. Kamuoyunu doğru bilgilendirmiş olurlardı. Araştırmacı, objektif, doğru haber anlayışı bunu gerektirir. 

Besni ve Çetintepe barajı yıllardır dile getirilen, projelerdir. AK Parti döneminde hızlandırılan, ihaleleri yapılan ve çalışmaları devam eden projelerden sadece bir kaçı.

Eğer internette ihale bilgilerinin yer aldığı www.ekap.com.tr adresine girseniz, Besni barajıyla ilgili ne yapıldığını görecektiniz. www.dsi.gov.tr adresine girip, Çetintepe barajı diye yazsanız ne yapıldığını, bu çalışmaların hangi aşamada olduğunu görecektiniz.

Besni barajı ve Sulaması proje ihalesinin 28.11.2013 tarihinde yapıldığını ve 07.04.2015 tarihinde projenin bitirileceğini görürdü.

Bugüne kadar yaptığı açıklamalara cevap vermedim. Çünkü kayda değer görmedim. Ama şu son haberde AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet AYDIN ve bana “halkı aldatıyorlar ithamı” üzerine bu cevabı kamuoyuyla paylaşıyorum.

Keşke biraz araştırsaydı ya da bizi arayıp sorsaydı. Ona da bu bilgileri, belgeleri verirdik. Kendi döneminde hiçbir icraatı olmayanların, bize yalan ithamda bulunmaları hadleri de değil, hakları da değil. (Kesmetepe Beldemizin %75 hibeli kanalizasyon, kendi döneminde değil, AK Parti döneminde yapıldı.) 

Besni barajı ile 30.000 dönüm, Çetintepe barajı ile 290.000 dönüm arazi cazibeli suya kavuşacak. Çiftçimizin daha düşük bir maliyetle üretim yapmasından rahatsız olanlar mı var?

Besni Barajı ve Sulaması Proje Yapımı ile ilgili ve Çetintepe Barajı ile ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden ve Bölge Müdürlüğünün verdiği resmi bilgileri kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

ADIYAMAN BESNİ BARAJI PROJE YAPIMI ile ilgili,

PROJENİN YERİ : Adıyaman İli Akdere üzerinde yer almaktadır. 

PROJE KARAKTERİSTİKLERİ 

Sulama Alanı : 3 000  ha

Şebeke Tipi : Borulu

Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki Besni Barajının gövde hacmi 1,74 Milyon m3’tür. Barajın kret kotu 778 m olup, barajda 32 Milyon m3 su depolanacaktır. Barajın dere tabanından yüksekliği 58 m’dir.  Tesis ile Şambayat, Yukarıburunçayır ve Güneykaş köyü arazilerinde cazibeli olarak, basınçlı borulu şebeke ile  30.000 dekarlık arazi yağmurlama ve damla sulama sistemiyle sulanacaktır. Besni Barajının projesi DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca hazırlanmaktadır. 2015 yılı Nisan ayı içerisinde Besni Barajının projesi hazırlanmış olacaktır. 

ADIYAMAN BESNİ SULAMASI PROJE YAPIMI ile ilgili;

Adıyaman Besni Barajı Sulamasının Proje Yapım ihalesi Kahramanmaraş  DSİ 20. Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilmiş olup, ihale ile alakalı bilgiler ve proje yapımında gelinen seviye şöyledir.

PROJENİN YERİ: Adıyaman İli Akdere üzerinde yer almaktadır. 

PROJE KARAKTERİSTİKLERİ 

Sulama Alanı : 30.000 dekar 

Şebeke Tipi : Borulu 

MUKAVELE BİLGİLERİ

Danışman Firma  : BORSU Proje

İhale Tarihi : 28.11.2013

Sözleşme Tarihi : 03.02.2014

Sözleşme Bedeli : 200 000 TL

İşe Başlama Tarihi : 12.02.2014 

İş Bitim Tarihi : 07.04.2015

Ön rapor hazırlıkları devam etmekte olup, Besni Barajı Sulaması İnşaatı, Besni Barajı İnşaatına paralel olarak tamamlanacaktır.  

Besni Barajı ve Sulaması işletmeye alındığında yöre çiftçisi 10 800 000 TL net gelir artışına kavuşacaktır. 

ÇETİNTEPE BARAJI İNŞAATI ile ilgili ise;

Çetintepe Barajı, Adıyaman İli, Gölbaşı İlçesi ve Kahramanmaraş İli, Çağlayancerit İlçesi sınırları içerisinde, Aşağı Fırat Havzasında Fırat Nehrinin en büyük yan kollarında olan Göksu Çayı üzerinde inşa edilmektedir. Kil çekirdekli memba kum çakıl, mansap kaya dolgu tipindeki barajın temelden yüksekliği 116 metre olup, baraj gölünde 460 milyon m3 su depolanacaktır.

Çetintepe Barajı Adıyaman, ilinde Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında cazibeli olarak toplam 290.190 dekar tarım alanını sulayacaktır. Proje ile yılda 87 000 000 TL net gelir artışı sağlanacaktır.

Peker İnş. Tic. ve San. A.Ş. ve GÜLSEREN İnş. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığının yüklemindeki işe 04.07.2013 tarihinde başlanmıştır. Çetintepe Barajı 01.10.2017 tarihinde ikmal edilecektir. 

Çetintepe barajı İnşaatında 2014 yılı sonuna kadar aşağıdaki işler yapılmıştır. 

Gövde sıyırma kazıları, derivasyon ve dipsavak tüneli kazı, beton ve enjeksiyon imalatları tamamlanmıştır. Vana odası ve su alma şaftı kazı ve beton imalatları tamamlanmıştır. Memba batardosu kazısı tamamlanmış olup dolgu imalatı devam etmektedir. Memba ön batardo dolgu imalatı tamamlanmıştır. Memba batardosu geçirimsizlik perdesi imalatı tamamlanmış olup mansap batardosu geçirimsizlik perdesi imalatı, dolusavak kazıları, Baraj ana ulaşım yolu kazı imalatı devam etmektedir. Fiziksel gerçekleşmesi % 22’dir.

Çetintepe barajı İnşaatında 2015 Yılında aşağıdaki işlerin yapılması planlanmıştır. 

Memba batardosu dolgusu tamamlanacak, Mansap Batardosu geçirimsizlik perdesi bitirilerek batardo dolgusu tamamlanacak, gövde perde ve kapak enjeksiyonlarına başlanarak yıl içinde tamamlanacak ve gövde dolgusu imalatlarına başlanacaktır. Dolusavak kazıları tamamlanarak beton imalatlarına başlanacaktır. Baraj ana ulaşım yolu imalatları tamamlanacaktır.

Söz konusu işe 2014 yılında sene başında 7 Milyon TL ödenek ayrılmış olmasına rağmen,  yılsonuna kadar inşaat faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmüş ve sağlana ek ödeneklerle 22,5 Milyon TL tutarında iş gerçekleştirilmiştir. Çetintepe Barajı İnşaatının 2015 yılı sene başı ödeneği 15 Milyon TL’dir.” 

 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor