Erdoğan: ‘Gaziantep savunması Kuvay-I Milliye Harekatına kıvılcım olmuştur’

GÜNDEM 2.01.2013 08:53:01 0
Erdoğan: ‘Gaziantep savunması Kuvay-I  Milliye Harekatına kıvılcım olmuştur’

 

Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “ Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümünü kutlamanın, gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Gaziantep Savunması Tarihin altın sayfalarında yer almış olup gururla yad ettiğimiz ecdadımızın bayrak, vatan,  namus ve şerefi için, düşmana karşı, yokluk ve yoksulluk içinde dahi, neler yapabileceğinin en güzel destanını yazmıştır. 

Gaziantep savunması Kuvay-i Milliye Harekâtına bir kıvılcım olmuştur. Topraklarımızın düşmanlar tarafından dört bir yanının işgal edildiği ve milletimizin kaderinin yeniden yazılmak istendiği o kara günlerde  tüm Anadolu’nun düşmandan temizlenmesinin miladıdır. Gaziantepliler hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücü göstererek, düşmana direnmiş Şahinbey’lerin, Karayılan’ların ve daha nice isimsiz kahramanların öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına kahramanlık, yiğitlik ve cesaret anıtı olmuşlardır. 

Mustafa Kemal Atatürk “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, sözleriyle Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” sözüyle ne büyük bir kurtuluş mücadelesinin yapıldığını ve bu hareketin yalnız Gaziantep’in değil tüm yurdumuzun düşman işgalinden kurtarılmasının bir başlangıcı olduğunu vurgulamıştır.Geçmiş de olduğu gibi bugün de Vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı, aynı kararlılıkta cevap verecek güçteyiz. Bu vesileyle Gaziantep ilimizin kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutlar, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. B.E. Haber Merkezi


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor