Erdogan: Yatırımcıya yardımcı olmak benim asli görevimdir

GÜNDEM 15.05.2012 13:23:54 0
Erdogan: Yatırımcıya yardımcı olmak benim asli görevimdir

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, İl Genel Meclis Üyesi Sait Ciner, İl Genel Meclis Üyesi Kemal Temel, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erdoğan ve Belediye Meclis Üyesi Fatih Baba ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Erdoğan, yeni teşvik paketi, Besni OSB, Elektrik, Betaş, yapılacak olan öğrenci yurdu, afetzedeler için yapılacak olan konutlar, duble yol ve Fakültenin arsası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TEŞVİKTE ADIYAMAN 5. BÖLGEDE

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada; “Teşvik paketi açıklanmıştı. Biz Adıyaman Milletvekilleri olarak, Adıyaman’ın daha farklı bir bölgede olması için, Adıyaman’daki STK’lar, Sanayi Ticaret Odası, İşadamlarımızın da ısrarlı takipleriyle, Adıyaman’ın bulunması gereken konumu Sayın Bakanlarımızın hepsine arz etmiştik. 61 kriterin esas alındığı sosyal gelişmişlik endeksi ile tabir edilen bir çalışma yapıldı. Adıyaman’da buna göre 5. bölgede yerini aldı. Ama Organize Sanayide yapılan yatırımlar, 6. bölgede ki bütün imkanlara sahip olacak. Şu an itibari ile Adıyaman’da merkezde bir OSB’miz var. Adıyaman Merkez OSB ile ilgili yer genişletmesi yada ikinci OSB ile ilgili bir çalışmamız var bunun tamamlanması bir aşama alacak. Onun için şu anda en cazip olanlardan birincisi Adıyaman’da yapılacak olan yatırımlar, ikincisi Gölbaşı, Besni ve Kahta ilçelerimizdeki OSB’ler. Adıyaman’da yatırımcılara yer tahsisi konusunda hiçbir sıkıntımız yok.

BESNİLİ İŞADAMLARIMIZI TEŞVİKTEN İSTİFADE ETMELERİ ARZU EDİYORUZ

Besni’de ise, yatırımcılarımızı, gerek Besnili müteşebbislerimizi, Besni dışında olanları ve Besni’yi seven gönül dostlarını biz bu teşvik paketinden en yüksek derecede istifade etmelerini arzu ediyoruz. Besni OSB’de geçen yıllarda altyapı Proje ihalesini yaptırmıştık. Son anlarına geldi ve önümüzdeki hafta Kaymakamımızla görüşüp bu imar planı ile ilgili yaptığı değişikler dahil proje ile ilgili değişiklikler tamamlanmak üzere önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığa, Genel Müdürlüğe sunacaklar. İnşallah bir sıkıntı çıkmazsa hemen altyapı ihalesine başlayacağız.

ELEKTRİKLE İLGİLİ BİR SIKINTI YOK

Elektrikle ilgili ise OSB’de herhangi bir sıkıntımız yok. OSB kurulduğu zaman Gölbaşı’nda, trafo merkezinden Besni’ye direk hat çekilmişti. Herhangi bir yere de verilmedi. Farklı bir yerleşim yerine farklı bir bağlantı yapılmadığı için, dalgalanmalarında önü kesilmiş oldu. Yatırımcılarımız bu noktada da tabi elektrik önemli diyorlar. Ben gerek Besni’de ki elektrik şefliğimiz gerekse de Adıyaman’da ki Akedaş Müdürümüzle de görüştüm. Herhangi bir problem yaşanılmayacağını ifade ettiler.

Ben, Besni Ekspres Gazetesi vasıtası ile de paylaşmak isterim. Bütün yatırımcılarımızı müteşebbislerimizi, bu teşvik paketinden faydalanmaya davet ediyoruz. Adıyaman Milletvekili olarak yani bu memleketin bir evladı olarak ta, yapılacak her türlü yatırımda, işadamlarımıza yardımcı olmanın da benim için asli bir görev olduğunun bilincindeyim. Yeter ki Besni’de istihdam olsun.

BETAŞ’LA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Betaş’la ilgili ise ayrı bir çalışmamız var. Bunu da Konukoğlu ile görüşüp basına yayacağız. 

Besnili bir iş adamımızla da görüşmüştük. Onun da OSB ile ilgili olarak kendisine de bir yer ayırmamız hakkında bizden istekte bulunmuştu. Ayrıca Besni de yatırım yapma düşüncesinin olduğunu da ifade etmişti. Bizim de görevimiz ulaşabildiğimiz her yerdeki dostlarımıza hemşerilerimize ve zaten iş adamlarımız bu teşvik paketinin ayrıcalıklarını daha iyi bilmekteler. Onlar da bu imkânlardan faydalanmak istiyorlar. Biz de ulaşabildiğimiz tüm hemşerilerimize bu mesajımızı iletmek istiyoruz. Önümüzde ki günlerde bir yatırım heyecanının oluşmasını beklemekteyiz. 

300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İHALESİ YAPILACAK

2011 yatırım programını aldırmıştık Besni’ye 300 kişilik öğrenci yurdunu. Geçen yıl arsa temin edememiştik. 2012 yatırım programında da var. Geçen ay KYK Genel Müdürümüz Hasan Albayrak’ı da ziyaret etmiştik. Bir an önce arsanın teslim edilmesini istediler. Biz de Kaymakam Bey, arkadaşlarımız, teşkilatımız, İlçe Başkanımızın da takipleriyle, Besni Belediyesine de buradan teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızla da görüştük Yenikent’te Betaş’ın karşısında 12 dönümlük bir alanı üniversite yurdu yapılması için imar çalışmasını başlattılar. Bu çalışma 13 Mayıs 2012 tarihinde askıdan indiriliyor. Ondan sonra 45 günlük bir uygulama süreci varmış. 45 gün sonra tapumuzu teslim edecekler. Biz de o tapuyu KYK Genel Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Akabinde ihale süreci başlayacak. 

Hedefimiz bu yıl içerisinde 300 kişilik BMYO öğrenci yurdu temelini attırmak. Resmiyette 300 kişilik, Genel Müdürün talimatı ile 400 kişiye çıkaracaklarını ifade etmişti. Yerimizi teslim ettikten sonra gereken işlemleri de halledeceğiz. Yurt ile ilgili de herhangi bir problemimiz yok.

AFET KONUTLARI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Korupınar Mahallesinde afetzede hemşerilerimiz vardı. Onlara 24 konutun ihalesini yaptırmıştık. İnşaat çalışmasına da başladılar. Bunun da hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade edeyim. Yalnız seçimlerden önce söz vermiştik. Korupınar Mahallesi heyelana maruz kalan bir bölge ve 58 ev vardı. 58 hemşerimizi de afetzede kapsamına alalım diye bir çalışma başlattık. 58 konutta 50 hemşerimiz afetzede olarak hak sahibi oldular. Bu kesinleşti ve biz bunu yatırım programına aldırdık. Şu anda ki hedefimiz, Besni Belediyesiyle de istişare ediyoruz. Bir arsa üretimi yapılarak Afet İl Müdürlüğümüze arsanın devri ile beraber bunların ihale süreci başlayacak. Besni Belediyesine de bu kapsamda teşekkür ediyoruz.

DUBLE YOL 2013 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Besni - Terbizek arasında ki duble yolun, geçen yıl yarısının altyapı ihalesini yaptırmıştık. 24 Mart’ta ise kalan yerlerin altyapısı ile önceki yerin asfaltının ihalesi yapıldı. 9 Nisan’da da Akdurak üzerinde ki 2 köprünün ihalesi yapıldı.

Besni – Gaziantep arasındaki yolun geçen yıl proje ihalesi yapılmıştı. 2013 yılındaki çalışmaları başlatacağız. İhale süreci tamamlanırken 2013 yılı yatırım programına alınmıştır.

FAKÜLTENİN TAPUSU 15 EKİM’DE VERİLECEK

Üniversite için İlde ve Ankara’da ki bütün yazışmalar tamamlandı. Belediyenin de çalışmaları tamamlaması için çalışmaları sürdürüp 15 Ekim’de tapular verilecektir.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor