Erken seçim tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından Erken seçim tarihini açıkladı.

GÜNDEM 18.04.2018 16:16:33 0
Erken seçim tarihi belli oldu

 

Dün MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen ?erken seçim´ ihtimali bugün yanıtını buldu. Bahçeli´nin önerisini üzerine onu Saray´da ağırlayan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli´yi ağırladıktan sonra da partisinin yöneticileriyle görüştü. AKP MYK´sı açıklama yapılacak salona gelerek yerlerini aldı. Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı.

 

Erken seçimin 24 Haziran 2018´de

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bahçeli´nin erken seçim teklifini değerlendirdik. Gerek Suriye´deki operasyonlar gerek bölgemizde yaşanan hadiseler Türkiye´nin bir an önce belirsizleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda fikir birliğine vardık. Erken seçimin 24 Haziran 2018´de yapılmasına karar verdik.

Erdoğan: ?Bugün Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelip iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış-verişinde bulunmuştuk. Bugün de geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunduk. Dün sayın Bahçeli tarafından gündeme getirilen erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. Ancak gerek Suriye´deki operasyonlar gerek bölgemizde yaşanan hadiseler TÜrkiye´nin bir anönce belirsizleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Erken seçim teklfini olumlu yaklaşmamız konusunda fikir birliğine vardık. Erken seçimin 24 Haziran 2018´de yapılmasına karar verdik. Bu kararın ülkemiz, milletimiz ve partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.?


Anahtar Kelimeler: Erken seçim tarihi belli oldu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor