Erkenek suyunda proje ihale süreci başladı

GÜNDEM 14.11.2014 07:29:02 0
Erkenek suyunda proje ihale süreci başladı

Proje toplam 75 bin nüfusu ilgilendiriyor

Erkenek’ten Besni ve Gölbaşı ilçeleri ile 11 köyün ihtiyacını karşılayacak olan yeni ishale hattının yapacak olan DSİ’de proje ihale süreci başladı. Proje hayata geçtiğinde yaklaşık 75 bin nüfusa temiz su verilebilecek. Ayrıca, Besni Su gözünden Elektrik enerjisiyle aldığı içme suyuna bağımlılıktan kurtulacak.

Besni Belediyesinin girişimleri ile başlayan süreç, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da verdiği destekle hızla ilerliyor.  Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk projedeki son gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, “Çarşamba günü itibariyle projemizin ihaleye çıkartılması ile ilgili çalışma başlatıldı. Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğünden ilgili şube Müdürü ve teknik ekip belediyemizi ziyaret ederek çalışmanın bundan sonraki sürecini paylaştık. Gelen heyet proje ihaleye çıkılmaya esas olan bilgi ve belgeleri belediyemizden alarak ihaleye bir an önce çıkılması ile ilgili çalışmaları tamamlıyoruz.” dedi.

Su deposu da yenilenecek

Başkan Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü. “Toplam su miktarı en aşağı 500 Litre olmak üzere Besni, Gölbaşı ilçemiz, Harmanlı ve Balkar beldemizle birlikte kullanılacak bir hattan oluşacaktır. Hattın kaynağından tutun en ücra şebekesine kadar su deposu da yenilenmek şartıyla ve kapasitesini arttırmak suretiyle baştan aşağı sıfırdan yenilenecektir. 

Bu çalışmaları Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ile birlikte yapıyoruz. Adıyaman Milletvekilimiz sayın Mehmet Erdoğan, sayın Ahmet Aydın, sayın Murtaza Yetiş, bu hususta bizim çalışmalarımıza her bakımdan ve her açıdan yardımcı oluyorlar. Zatıalilerine ilçemiz adına teşekkür ediyorum.  Projemizle memleket adına ilgilenip, sahiplik ediyorlar. Bundan sonra ki çalışmada da bizimle beraber projenin tamamlanması noktasında gayretlerini biliyoruz ve devamını talep ediyoruz. Bu güzel hizmeti Besni’mize kazandırmanın mutluluğunu birlikte yaşayacak ve paylaşacağız.” 

İlçeler arasındaki dağıtım otomatik olacak

Su hattında geçmişte kullanım miktarı ile ilgili tartışmalar ve ihtilaflar yaşandığını yeni hat ile bu sorunun da artık yaşanmayacağını belirten Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı. “Şunun altını çizerek söylüyorum. Daha önceki zamanlarda bu şebeke ve dağıtımla ilgili tartışmalar oldu. Fakat bundan sonra dağıtımla ilgili sıkıntı ve çelişki yaşanmayacak. Yeni sistemde hattın kapasitesinin arttırılmasıyla, tamamen yenilenmesinin yanı sıra dağıtım otomatik olarak sistemli bir şekilde yürütülecek. Dağıtıma yönelik Besni’ye az su gitti, Gölbaşı'na çok su gitti şeklinde hiçbir tartışma ve ihtilaf söz konusu olmayacaktır. Yeni sistemde otomatik olarak kendi içerisinde ayrıştırılmış olacak. Besni’ye saniyede 250 Litre su sağlanacak.

Yaklaşık 35 yıldır kullanılan su hattında, geçmişte kullanım miktarı ile ilgili tartışmalar olmuş ve ihtilaflar yaşanmış. Yeni projemizde ihtilafı da ortadan kaldıracak şekilde planlaması ve projelendirilmesi yapılmıştır. Duamız ve gayretimiz odur ki Erkenek içme suyunu ilçemize en iyi ve en güzel şekilde kazandıracağız.” Dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor