Erol Özbay; Lozan´a sahip çıkmaya devam edeceğiz

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanı Erol Özbay Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yıldönümü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 26.07.2020 14:58:33 0
Erol Özbay; Lozan´a sahip çıkmaya devam edeceğiz

24 Temmuz 1923´te imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizmin cepheden sonra masada da yenilgiye uğratıldığını anımsatan ADD Besni Şube Başkanı Erol Özbay şunları söyledi; ?24 Temmuz 1923´te imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştır. Böylece tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyetinin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle Anayasada vurgulanan ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.

Son yıllarda yalan ve sahte tarih yazma gayretleri hız kazanmıştır. Lozan´a, Lozan´ın ve Türkiye Cumhuriyet mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşı İsmet İnönü´ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar bu nedenledir.

Lozan, Cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak Türkiye Cumhuriyetinin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız.

Lozan2ın 97. Yıldönümünde Büyük Atatürk´ün, İsmet İnönü´nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetine, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan´a ve milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde yapmayı planladığımız basın açıklaması ve programımıza Koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek izin verilmemiştir? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor