ESENLER BESNİLİLER DERNEĞİNE ÇOŞKULU AÇILIŞ

GÜNDEM 9.03.2013 10:19:02 0
ESENLER BESNİLİLER  DERNEĞİNE ÇOŞKULU AÇILIŞ

 

Açılış kurdelesi Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Dernek Başkanı Mustafa Kuş, yönetim kurulu üyeleri, Av. Ahmet Kemal Ferlengez ve beraberindeki prokotol tarafından kesildi. Esenler Besnililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 24 Şubat Pazar günü yapılan coşkulu açılışına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Küçükköy, Laleli, Şirinevler, BESNİAD, Edirnekapı Mevnayı ve Yunus Emreyi Sevenler Derneği, Besni Aşağı Çöplü köyü Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Esenler Akparti ilçe Başkanı, Esenler CHP ilçe Başkanı, Trakya Balkan ve Rumeli Türkleri Der Başkanı, Esenler Erzulumlular Derneği Başkanı, Bayburtlular Derneği Başkanı, Esenyurt Adıyaman ili ve ilçeleri Der Başkanı ve 2. Başkanı, Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı ile iki yüz kişiyi aşan Besnili hemşehrilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasında kurucu Başkan Mustafa Kuş şunları söyledi. “Besnili Dernek başkanlarımız, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, Besni Ekspres gazetesi ve Adıyaman'ımızın güzide Basın temsilcileri hepiniz tek tek hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Esenlere Besnililer derneği açmaktan yönetim kurulu olarak onur duymaktayız. Bu dernek için çalışmalara başlamadan önce bize Esenlerdeki hemşerilerimizin sayısının çok az olduğu söylenmişti. Ama yaptığımız araştırmalar sonrası bizim ulaşabildiğimiz 750 aile tespit etmiş bulunmaktayız. Bu dernek vasıtasıyla hemşerilerimizi bir araya getirecek ve Besni kültürümüzü yaşatmaya gayret edeceğiz” dedi.

Kuş, başta Esenler Belediye Başkanı M, Tevfik Göksu olmak üzere bütün emeği geçen tüm hemşerilerimize ve bu mutlu günde katılımlarıyla kendilerini onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada “Saygıdeğer Besnililer, Saygıdeğer büyüklerim ve basınımızın değerli üyeleri hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Mustafa başkan bize dernek konusunu açtığında hayırlı ise  Allah yardım eder, olur demiştik” dedi.

Göksu dernekçiliğin önemli fakat meşakkatli bir iş olduğunu ama hemşeri derneklerinin bütün bu zorluklara rağmen başarılı işler yaptığını belirtti. Besnililer derneğinin de bu konuda başarılı olacağına ve güzel işlere imza atacağına emin olduğunu belirten Göksu, “Besni hem insanlık tarihi açısından hem de şehircilik tarihi açısından çok önemli bir yere sahip bir ilçemiz. Bu tarihi mirasın getirmiş olduğu kültürü devam ettiren Besnililer de Adıyaman’da ayrı bir yere sahiptir” diyerek Esenler’de Besnililerin nüfusunun bilinenden fazla olduğunu belirterek, derneğin Besnililerin buluşup kaynaşma noktası olacağını ve bu kültürün yaşatılması adına önemli bir adımın atıldığını belirtirken kendisinin de Annesi tarafı Besnili olduğundan bu vesile ile kendisinin de Besnili olduğunu söyledi.

Göksu, “Besni tarihini ve kültürünü çocuklarımızın yaşaması gerek, eğer Besni'yi ve Aşağı Şehir'i çocuklarınıza anlatmıyor ve tanıtmıyor iseniz oda sizlerin kusurunuz diye düşünüyorum. Bu dernek Besni'ye gidemeyenlere tabelasındaki üzümünü, Besni güzelliğini, tavasını velhasıl kaynaşmayı  getirir diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Dernek  kurucu yönetim şu isimlerden oluşuyor. Başkan Mustafa KUŞ-Tekstilci, Yönetim İbrahim Ferlengez - Emekli öğretmen, Metin Sunar - Tekstilci, Murat Sunar - inşaat mühendisi, Mehmet Kuş - Gümrük müşaviri, M. İlker Uğur – Tekstilci ve Salih Tırpan - Esnaf .

Törene katılan Besnili dernek başkanlarının bazıları da eli boş gelmediler çeşitli hediyeler  taktim ettiler ve çelenk gönderdiler, dernek yönetimi tarafından hazırlatılan Besni içli köftesi, lahmacun, ayran, Besni Peygamber Üzümü ve fıstık katılımcılara ve cevre iş yeri komşularına ikram edildi. Program sonu Av.Ferlengez Başkan Mustafa Kuş ve bazı hemşerilerine kendi yazarı olduğu kitabını imzalayarak hediye etti.

Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak Başkan ve yönetimine başarılar diliyoruz. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor