Eski Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre Hayatını Kaybetti

Besnili eski siyasetçi ve devlet bakanı Süleyman Arif Emre İstanbul´daki evinde kalp yetmezliği nedeniyle 96 yaşında hayatını kaybetti. Emre´nin cenazesi İstanbul Ataşehir´deki Mimar Sinan Camiinde yapılan devlet töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığınd

GÜNDEM 26.07.2019 11:49:36 0
Eski Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre Hayatını Kaybetti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul´daki evinde kalp yetmezliği nedeniyle 96 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Arif Emre için devlet töreni düzenlendi. Emre´nin Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Aile Mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeye 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Eski Bakan Hayati Yazıcı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti eski Genel başkan yardımcısı Erol Kaya, eski Bakanlar Erdoğan Bayraktar, Metin Emiroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Milli görüş yolculuğunun arkadaşları Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Hasan Aksay, İsmail Karaman, Ahmet Tekdal, Mustafa Kamalak; Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, Gazetemiz yazarları Hasan Emre ve Şaban Çağıran, BEV 2. Başkanı Ali Aslanbay, Besnililer Dernek Başkanlarından Ahmet Bozmaz, Bekir Eman, Sermet Şüküroğlu, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, iş ve siyaset dünyasından kişiler ve binlerce vatandaş katıldı.

Devlet Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı yaptı

1923 yılında Besni´de doğan Süleyman Arif Emre, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yaptı. Hürriyet Partisi ile siyaset hayatına başlayan Emre, 1965 yılında milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.
Emre, 1974 ve 1977 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinde devlet bakanlığı görevini yürüttü. 1995 yılında Refah Partisi´nden İstanbul milletvekili seçilen Emre, en yaşlı üyesi olduğu için TBMM´nin açılışını gerçekleştirerek, bir süre Meclis Başkanlığı yaptı. Emre, son olarak Saadet Partisi´nden milletvekili seçilmişti.

Erdoğan´dan başsağlığı telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Arif Emre´nin oğlu Hafi Emre ile telefonda görüştü.
Erdoğan görüşmede, Süleyman Arif Emre´ye Allah´tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.
Definden sonra, aynı Caminin alt katında bulunan konferans salonunda yemek verildi. Akşam Namazı ile Yastı Namazı arasında Mevlidi Şerif okutuldu. Önümüzdeki Pazar gününe kadarda yemek verilecek, taziyeler kabul edilecek. Cami avlusunda ve salonda taziyeleri, Merhumun oğulları ve yeğeni Ömer Emre tek tek kabul ettiler.
Besni Ekspres Gazetesi olarak merhuma Allah´tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor