EŞŞİZ LİDER ATATÜRK RUHUN ŞAD OLSUN

GÜNDEM 19.11.2014 06:51:27 0
EŞŞİZ LİDER ATATÜRK RUHUN ŞAD OLSUN

Sevgili okurlar bir 10 Kasımı daha geride bıraktık yine yurdun dört bir tarafında rahmetli Atatürk anıldı ve çeşitli ağızlardan çeşitli demeçler verildi. Ama en güzel mesajı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun düzenlediği törende konuşan, Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan beyan etmiş. 

“Bir tek Atatürk varken tarih içinde çok sayıda Atatürk’ün üretildiğini, çok sayıda Atatürkçülük yorumlarıyla Gazi Mustafa Kemal’in şahsi manevisinin yıpratıldığını teessürle izledik. 1938’de vefatının ardından üretilen bir Atatürk değil, 1881’de doğan, ailesiyle, eğitimiyle, askeri ve siyasi hayatıyla, yaşam tarzı ve fikirleriyle konuşulan, öğretilen bir Atatürk, onun aziz hatırasına gösterilebilecek en güzel hürmet olacaktır.” 

Bir ulusun namus, şeref ve var olma mücadelesinin korunması ve yaşatılması için her türlü tehlikeye karşı hayatını ortaya koyan dünyaya 100 yılda bir gelen ender liderlerden birisidir Atatürk.

Atatürk’ün ülküleri ve ilkeleri Atatürk’ün vefatından sonra maalesef korunamadı ve yaşatılamadı. Atatürk’ün kurduğu ve yaşatmak için mücadele ettiği çağdaş devlet ve medeni toplum mücadelesi kendinden sonraki siyasi otoriteler tarafından istismar edilerek yozlaştırıldı. Sayın cumhurbaşkanımızın bizlere anlatmak istediği her halde bu olmalı ki bu güne kadar eğitimde, sağlıkta, ekonomide ve birçok konularda daha ileri ve daha medeni bir toplumun yaratılması için çaba sarf edilmemiş. Bu gün bu cennet vatanda kendini bilmez bir çok beynamaz Atatürk’e saldırırken, Atatürk’ün kurduğu devletin nimetlerinden fazlası ile yararlandığı halde bu kendini bilmez insanlar oynadıkları basit karakter oyunları ile ucuz kişiliklerine değer katmaya çalışmaktadırlar.  

Sevgili okurlar eğer Atatürk’ü tanımak ve anlamak istiyorsanız lütfen Atatürk’ün kaleme alarak bu günlere ulaştırdığı Nutuk adlı eserini yani o günlerdeki söylevini okuyunuz ve bu eşsiz lidere bakış açınızı öyle değerlendirin. 

Kandan, kavgalardan ve savaşlardan beslenen toplumların kurtuluşlarının geleceğe taşınmasında ve insani bir yönetime kavuşturulmasındaki en önemli unsur ekonomik bağımsızlık ve medeniyetin yaşamsal varlığının yakalanmasıdır. Atatürk bu uğurda mücadele etti, servet edinmek için çırpınmadı, sağı solu ayırmadı, eşi dostu kayırmadı ve her şeyi ülkesi için yaptı.

Sevgili okurlar o bir komutandı, o bir devlet adamı idi ve o her türlü tehlikeye karşı ülkesini canından çok severek koruyan ve savunan bir liderdi.

Çocuklarınızın geleceğini, ailelerinizin var olmasını ve yaşamasını, sokaklarda rahatça yürüyebilmenin rahatlığını sizlere sağladığı ve her günün sabahında Irak veya Suriye’deki insanlar gibi öldürülmek korkusu olmadan yaşamak psikolojisinin sıkıntılarını bu gün yaşamıyorsanız bunu ulu önder Atatürk’e borçlusunuz. 

Her ne açıdan olursa olsun tüm insanların kardeş olduğuna inandığımı belirterek herkese selam ve saygılarımı sunarım.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor