Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

#EViNDE KAL BESNi!

?Dünya, tarihindeki en önemli salgın hastalıklardan biriyle mücadeleye girişmişken son on günde Türkiye´deki önlemlerde gün geçtikçe artıyor. Doktorlar, bilim insanları salgını yenmek için vatandaşlara evde kalmaları çağrısı yaparken olayın ciddiyetini an

GÜNDEM 24.03.2020 10:23:44 0
#EViNDE KAL BESNi!

65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığının daha önce 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle cami, taziye evi, kafe, eğlence merkezleri gibi umuma açık alanlar kapatılmıştı. Besni´de de belediye ekipleri vatandaşların sık kullandığı alanlarda dezenfekte işlemlerine hız kazandırdı.
Yine İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen son genelgeyle de 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların sokağa çıkması yasaklanırken, bay ve bayan kuaförlerinin kapatılmasına, lokanta ve restoranların da hizmetlerinde kısıtlamaya gidildi.
21 Mart Cumartesi gününü 22 Mart 2020 Pazar gününe bağlayan gece saat 24:00´ten itibaren 65 yaş üstü olan kişiler ve kronik rahatsızlığı bulunan kişiler için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

LOKANTA VE RESTORANLARA KISITLAMA

Tedbirler kapsamında lokanta ve restoranlara da kısıtlama getirildi. Lokantalar artık sadece paket servisi yapabilecek. Gönderilen genelgeyle ile içkili, içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, 22 Mart 00:00´dan itibaren sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin vali, kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların ve tedbirlerin ivedilikle planlanmasını ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

BAY VE BAYAN KUAFÖRLERİ KAPATILDI

Fiziksel temasın olduğu bay ve bayan kuaförler ile güzellik merkezlerinin de geçici süreliğine kapatılmasına karar verildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen; ?Koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle bay bayan kuaförler ile güzellik salonları gibi iş yerlerinin faaliyetleri Tüm Türkiye´de olduğu gibi Besni´de de geçici süreliğine durduruldu. Besni´deki bütün esnaflarımız koronavirüs süreci başladığından beri gerekli dezenfektanları yaparak temizlik ve hijyenlere dikkat ediyorlar. Ama ne kadar dikkatte etseler de insanlarla birebir temas halindeler. İnsan odaklı çalışmalardan dolayı da bu tür işletme esnaflarımız risk altında oluyor. Olabildiği kadar kalabalığı az ortamlar oluşturmamız lazım. İnsanların birbirini etkileyebileceği ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Besni´de şuana kadar çok şükür kayda değer olumsuz bir gelişme yaşanmadı. Bu yetmiyor. Gerçekleştirmek için açıklanan, ilan edilen ve duyurulan tedbirler ile önlemleri herkesin titizlikle uyması gerekiyor. Bizim alarma geçecek bir durumumuz yok ama çok dikkatli olmalıyız? dedi.


Anahtar Kelimeler: BESNi BESNi EViNDE
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER