Fabrika’nın temeli Nisanda atılacak, yıl sonunda ise üretime başlayacak…

GÜNDEM 27.03.2013 08:55:28 0
Fabrika’nın temeli Nisanda atılacak, yıl sonunda ise üretime başlayacak…
Erdemoğlu Holding tarafından Besni OSB’ye yapılacak olan iplik Fabrikasının inşaatı Nisan ayında başlayacak, yıl sonunda tamamlanacak. 2014 başında da asgari 500 istihdam ile üretime geçmiş olacak. 
Fabrika konusundaki müjdeli haberi Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu verdi. İbrahim Erdemoğlu, Ali Erdemoğlu ve Kaymakam Gürkan Demirkale diğer yetkililer ile birlikte Besni OSB’de Fabrika için tahsis edilen 125 dönümlük arsayı ve Fakülte arazisini incelediler.
OSB’nin Batı ucunda bulunan Fabrika arsasında gezen İbrahim Erdemoğlu, Ali Erdemoğlu ve Kaymakam Gürkan Demirkale’ye Besni OSB müdürü M. Zeki Adıyaman ve Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Yıldırım teknik bilgi verdi.
İbrahim Erdemoğlu Fabrikanın makinalarının dahi alındığını müjdeyelerek, arazinin hafriyat çalışmalarının hemen başlayacağını akabinde de Nisan ayı içinde İnşaat çalışmalarını başlatıp yıl sonunda da üretime hazır hale getireceklerini ifade etti.
Fabrikada iplik üreteceklerini söyleyen İbrahim Erdemoğlu, yaklaşık 500 kişinin burada istihdam edilerek çalışma olanağı vereceklerinin ifade etti.
Fabrika arsasını Kaymakam Demirkale ile birlikte gezerek inceleyen Erdemoğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte OBS’nin karşısında bulunan Mimarlık Fakültesi arsasına incelemeye geçtiler.
Besni Belediyesi tarafından tahsis edilen 780 dönümlük araziyi gezen heyet Fakülte binası ve diğer tesislerin yerleri konusunda fikir alışverişinde bulundular. 
Adıyaman Üniversitesi tarafından ODTÜ’ye hazırlatıldığı öğrenilen Fakülte Master Planı hakında bilgil almak için Kaymakam Gürkan Demirkale, İbrahim Erdemoğlu ve Ali Erdemoğlu Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü’yü ziyaret etmek için Besni’de Adıyaman’a geçtiler.
Rektör Gönüllü’nün ziyaretinin ardından Erdemoğlu, Vali Mahmut Demirtaş’ı da ziyaret ederek yine Mimarlık Fakültesi konusunda görüşecekler.
 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor