Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Fakülteyi Tercih edecek Esnaf Çocuklarının hepsine Burs verecek: ESNAF ODASI, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi´nin öğrenci sayısının artırılmasına destek amacıyla Odaya kayıtlı maddi durumu olmayan esnafların çocuklarına Besni´yi tercih etmeleri durumunda burs verecek.

GÜNDEM 21.06.2019 18:28:14 0
Fakülteyi Tercih edecek Esnaf Çocuklarının hepsine Burs verecek: ESNAF ODASI, ELİNİ  TAŞIN ALTINA KOYDU

BESNİ´DEKİ DİĞER STK´LARA DA ÖRNEK

Geçtiğimiz hafta YKS sınavının yapılmasının ardından bu yıl Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi´nin öğrenci sayısın artırmak için Esnaf Odasında önemli bir hamle geldi.

Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin öğrenci sayının artırılması amacıyla diğer STK´lara da örnek olacak bir davranış sergileyerek Besnili esnaf çocuklarının Besni´deki Fakülteyi tercih etmeleri durumunda burs vereceklerini açıkladı. Bursların tamamen Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından karşılanacağını aktaran İşitmen; ?Erdemoğlu Ailesinin yaptığı bu değere hepimizin sahip çıkması gerekir? dedi.

Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası ikinci başkanı Sedat Ağır ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Hayati İşitmen konuyla ilgili şunları kaydetti; ? Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültemize destek vermek amacıyla buradaki fakültenin öğrencilerinin sayısının artması için esnaf odasına kayıtlı esnaf çocuklarına burs vereceğiz.

AMACIMIZ FAKÜLTEMİZİN ÖNÜNÜN AÇILMASI

Bizim amacımız hem Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültemizin önünün açılıp daha ileriye gitmesi ve daha çok öğrenci alabilmesi hem de Erdemoğlu ailesinin yaptığı bu değere sahip çıkmak için böyle bir düşünceyi hayata geçirdik.

Bu konu hakkında yönetim kurulu arkadaşlarımızla oturduk, düşündük, karar verdik. Neler yapılabilir düşüncesiyle çıktığımız bu yolda odamıza kaydı olan durumu iyi olmayan esnafımızın çocuğu Besni´yi tercih etmişse bursunu da biz vereceğiz dedik.

Erdemoğlu ailesi de burs veriyor, biz de fakültemizin öğrenci sayısının artırılmasına yönelik katkımız olsun diye Besnili esnaflarımızın çocukları Besni´yi tercih ettiği takdirde Esnaf Odası olarak burs vereceğiz.

BURS İÇİN SAYI SINIRI YOKTUR

Burs konusunda sayı sınırı olmaksızın maddi durumu iyi olmayan esnaflarımızın çocuklarının burslarını karşılayacağız. Elli kişi mi müracaat etmiş elli kişiye de burs vereceğiz. Sayı sınırı olmaksızın burslarını Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak biz vereceğiz.

Bizim de devletimizden beklentimiz Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi´nin fakülte sayısının ve bölümlerinin artırılması noktasında Besni´ye yardımcı olmalarıdır? dedi. Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odasının bu davranışından dolayı tebrik eder, Besni´deki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da aynı duyarlılık da olmalarını bekliyoruz.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER