Fatma Şahin´e Fahri Hemşerilik Beratı verildi

4. Etap TOKİ kuralarının çekilişi için Besni´ye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´e Besni Belediyesinin aldığı kararla fahri hemşerilik beratı verildi.

GÜNDEM 30.07.2017 13:07:19 0
Fatma Şahin´e Fahri Hemşerilik Beratı verildi

Erdoğan; ?Besni her zaman

Yaşatacağımız yer olacaktır?

4. Etap TOKİ kuralarının çekilişi için Besni´ye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´e Besni Belediyesinin aldığı kararla fahri hemşerilik beratı verildi.

  4. Etap TOKİ kuralarının çekilişi ve bir dizi inceleme için AK Parti Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan ile Besni´ye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Yenikent Tekel deparı önünde Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından karşılanan AK Parti Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin belediye önünde halka seslendi.

İlk olarak konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; ?Besni doğduğumuz yer, Besni doyduğumuz yer, Besni yaşadığımız yer ve Besni´de Allah´ın izniyle her zaman yaşatacağımız yer olacaktır.

Duble yol ve baraj çalışmalarımız

Tüm hızıyla devam ediyor

2007 yılında Fatma Bakanımla milletvekili seçildikten hemen sonra Besni´ye gelmiştim. O zaman demiştim ki, Allah nasip ederse Besni´den Gaziantep´ e yolları duble yapacağız. Daha sonra Allah razı olsun Gaziantep Özel İdaremiz bütün imkanlarını seferber etti, 24 saat belediyemizin araçları Besni- Araban arasında çalıştılar ve iki yıl içerisinde o yol duble yol olarak bitti. Şimdi Allah´ın izniyle şu kalan kısmı da biterse en azından 2007 yılının Ekim ayında verdiğimiz söz yerine gelmiş olacak.

Baraj çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bölgemizde, Besni, Araban, Yavuzeli, Gölbaşı ve Pazarcık´ın bir kısmıyla beraber 710 bin dönümün su ihtiyacını karşılayacak olan baraj çalışmaları da bitecek.

AK Parti iktidarından önce 700 milyon dolar için Türkiye´nin bütün bakanları Avrupa´da dileniyordu ama alamıyorlardı. Çetintepe, Besni, Çat ve Harmancık barajı sadece 700 milyon dolar tutuyor ve bugün bunlar çatır çatır yapılıyor. Bu imkânlar, kaynaklar nereden geliyor, bunun kıymetini bilmemiz lazım.

Fatma Şahin kardeşimiz Besni´yi

Büyükşehir kategorisine koymuştur

Bakın ilçeler ile ilçeler kardeş şehir olabilir ama ilçeler ile iller kardeş şehir olamaz. Hele ilçeler ile büyükşehirler hiç kardeş şehir olamaz. Ama Fatma Şahin kardeşimiz 1 Kasım seçimleri öncesi Besni´yi büyükşehir kategorisine koyarak Besni´yi Gaziantep´le kardeş şehir ilan etti.

Tabi bu şehirden çıkanlar hiçbir zaman Besni´yi unutmadılar, arkalarını dönüp gitmediler. Bunun en güzel örneklerinden olan Merinos Halı´nın sahipleri Ali kardeşimiz, onlara da çok teşekkür ediyorum. Besnili oluşlarını hiçbir zaman unutmadılar. Her platformda, her konuşmalarında, her yatırımlarında öncelikleri Besni oldu? dedi.

 Fatma Şahin; ?Besni bizim öz kardeşimizdir?

Daha sonra konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; ?Değerli kardeşlerim, bugün Gaziantep olarak yanınızdayız, kardeş olarak yanınızdayız. Biriz ve beraberiz. Milletvekilimiz söyledi, değerli başkanımız ziyaretinde Ali ağabeyimizle beraber bana bu teklifi getirdiği zaman hiç düşünmedim. Besni istiyorsa o bizim en güzel ve öz kardeşimizdir. Çünkü Besni bir medeniyettir, kültürdür, tarihtir.

15 yıl önce bu yola çıktığımızda önce insan dedik, önce kardeşlik dedik. Ama bu bölgenin kardeşliği çok önemliydi. Çünkü bütün medeniyetlerin beşiğidir Besni ve Gaziantep. Biz sizinle kardeşiz, canız, ciğeriz, biriz ve beraberiz.

Gaziantep´i, Gaziantep yapan başka bir güç var. Biz birlikte Gaziantep´iz dediğimiz zaman en büyük gücümüzü Besni´den alıyoruz. Bugün marka firmalar şehri markalaştırıyor. Merinos kendiliğinden mi oldu, Erdemoğlu kendiliğinden mi oldu. Sizin içinizden çıkıp bir dünya markası oldular. Biz onlarla onur duyuyoruz? dedi.

Erdemoğlu´ndan Protokol Onuruna Yemek

Konuşmaların ardından Belediye makamında Başkan Öztürk ve vatandaşların taleplerini dinleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´e daha sonra Belediye meclisinin aldığı kararla fahri hemşerilik beratı verildi.

Daha sonra ise Cuma namazı akabinde Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu tarafından protokol onuruna yemek verildi.

Besni´deki fabrika satış mağazasındaki yemeğe Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ilçe ve belde belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor