Fen Lisesi ve Lojman konusu

Değerli hayırsever hemşerimiz Sayın Ali Erdemoğlu´nun ilçemize yaptıracağı Fen Lisesi, son günlerin en önemli gündem maddelerinden birisi.

GÜNDEM 16.12.2017 12:29:34 0
Fen Lisesi ve Lojman konusu

Değerli hemşerimizin neredeyse 10 Milyon Türk Lirası harcayarak ilçemize kazandıracağı, Fen Lisesine tahsis edilen arsanın inşaata hazır hale getirilmesindeki gecikme bir yana, hele şu Lojman ve yanındaki arsanın da Fen Lisesi arsasına eklenmesi meselesinde gerçekten sınıfta kaldık.

2 hafta önce Gazete olarak gündeme getirdiğimiz ve daha sonra Sayın Ali Erdemoğlu´nun Fen Lisesinin yapılacağa arsaya, lojman arsasının da katılmasıyla önceki projeden çok daha fazla para harcayarak projeyi büyütmek istemesi karşısında Besni olarak takındığımız tavır bize hiç yakışmadı.

?Besni olarak? diyoruz, çünkü bu tür önemli yatırımların bilincinde olan duyarlı bir kesimin haricinde genel olarak, Besni´den bir ses çıkmaz, biliyoruz. Çünkü tecrübeyle sabittir.

Kamuoyunun vurdumduymazlığı bir yana, idarecilerimizin de yeteri kadar konuya yakın durmadığı, olayın üzerine düşmediği kanaatindeyiz.

Şimdi kırmadan dökmeden anlatalım, kim üzerine alınmak istiyorsa, alsın bakalım.

Tabi, buradaki amacımız belki hatadan dönülür umudu-iş işten geçmiş değil-? Dönülmezse de tarihe not düşmüş oluruz en azından.

Bizim bunu gündeme getirme nedenimiz ile Sayın Ali Erdemoğlu´nun yayınımız üzerine Lojmanlarında ve yanındaki arsanın da Fen Lisesi arsasına katılmasını istemesinin nedeni aynıydı:

Şöyle ki; Bu arsanın da katılmasıyla Okulun Merinos kavşağına bakan önü açılacak, içerisine sosyal tesisler, spor salonları, yeşil alan vs. eklenebilecek ilerde ek derslik ya da başka bina ihtiyacı hâsıl olduğunda burası ihtiyacı karşılayacaktı. Kısacası mevcut arsaya okul binası, yurdu ve eklentileri iç içe, yerleştirilmeyecek nefes alan ferah bir eğitim kurumu haline gelecekti. Böylece belki de bölgemizin, hatta Türkiye´nin en güzide eğitim kurumlarından biri olacaktı.

Talebin gerekçesi bu ve çok mantıklı değil mi? Kimsenin itiraz etmeyeceği bir gerekçe!

Peki, niye verilmedi?

Ya da doğru soruyu soralım. Kim engel oldu?

Edindiğimiz izlenim-başka bir neden yoksa-Milli Eğitim Müdürlüğü buna karşı çıkıyor, devrini istemiyor!

Şimdi sormak lazım. Burası Milli Eğitim için ne kadar ?hayati? bir öneme sahipmiş ki karşı çıkıyor. Binanın durumuna bir bakalım!

Binada Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri kalıyor.

5 katlı binada 10 daire var ve 2 tanesi boş, 8´i dolu.

Neredeyse 30 yıllık bir bina olan bu lojmanlar, büyük ihtimalle depreme dayanıksız ve bugün tadilatını yaptıralım deseniz yeni bina fiyatına mal olacak belki de...

Günümüz koşullarından maliyetinin eksisini artısını siz karşılaştırın.!!!

Binada oturan personel buraya 200 lira gibi bir rakam kira ödüyor. Yenikent´te en lüks daire kirası 400-500 lira aralığında. Yani çok büyük fark yok. Ki lojman mutlaka gerekli, elzem diyesiniz!

Kaldı ki Lojmanda Devletin malı, Fen Lisesi de devletin malı ortada devletin bir kaybı da yok.

İlerde ihtiyaç olursa Fen Lisesi kendi öğretmenleri için buraya lojman bile yapabilir.

Lojmanlara ilişkin tüm bu ayrıntılar göz önüne alındığında sonucun olumlu olmasını beklenirdi, değil mi?

Hal böyle iken, buranın Fen Lisesine katılmamasının mantıklı bir açıklamasını bulamıyoruz.

Ya acaba lojmanların altında gömü falan mı var diyesi geliyor insanın? O kadar değerli!!!

Bu ihtimalin haricinde varsa bir mantıklı açıklaması olan lütfen kamuoyunu aydınlatsın?

Şimdi, başta Belediye Başkanı Sayın İbrahim Öztürk ve siyasi parti başkanları olmak üzere, sorumluluk sahibi olanlara şunu söylemek istiyoruz. İlçenin geleceğini ilgilendiren böylesi önemli konular fedakârlığı ve dirayetli olmayı gerektirir. Hele ki yerel yönetimler ile memleket sathında siyaseten söz sahibi iddiasında olanların daha duyarlı olması beklenirdi.

Ama, şu anda geç kalmış sayılmayız.

Biz Besni Ekspres Gazetesi olarak eğitim konusunda çok hassas olan Sayın Kaymakamımız Ahmet Gencer ile Sayın İbrahim Öztürk´ü konuyu olumlu yönde çözmeye davet ediyoruz.

Yoksa, Besni olarak Erdemoğlu ailesine çok büyük ayıp etmiş olacağız.

Mesele Besni´ye devasa, ferah Erdemoğlu Ailesine ve ilçemize yaraşır bir eğitim kurumu kazandırmak.

Besni Ekspres Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Lisesi Lojman konusu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor