Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Fetö´nün SODES Ayağına Neşter

Adıyaman ve ilçelerindeki 18 SODES Projesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 63 kişi hakkında örgüt yöneticiliği ve kamu zararına dolandırıcılık, terörün finansmanı ve kamu zararına dolandırıcılık ve örgüt üyeliği ve kamu zararına dolandırıcılık suçların

ASAYİŞ 12.04.2017 10:54:38 0
Fetö´nün SODES Ayağına Neşter

?Örgüt lehine menfaat sağlandı? 

Adıyaman il ve ilçelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bağlı 13 dernek ve vakıf tarafından hazırlanan 18 adet Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi´nde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu projelerin, FETÖ Adıyaman il sorumlusu/imamı olan şüpheli H.B.´nin sevk ve idaresiyle kullanıldığı tespit edildi. Gerçeğe aykırı belgelerle örgüt lehine menfaat sağlandığı vurgulandı.

 Ağır Ceza´da kamu davası açıldı 

Bu kapsamda, aralarında FETÖ il imamı, milli eğitim, memurlar ünitesi imamları, dernek yöneticileri ile esnaf mütevellilerinin de bulunduğu 18 şüpheli hakkında örgüt yöneticiliği ve kamu zararına dolandırıcılık suçlarından,  4 şüpheli hakkında terörün finansmanı ve kamu zararına dolandırıcılık suçlarından, 41 şüpheli hakkında ise örgüt üyeliği ve kamu zararına dolandırıcılık suçlarından olmak üzere, 24´ü tutuklu toplam 63 şüpheli hakkında Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde kamu davası açıldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, açılan davaya ilişkin iddianamenin Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirme aşamasında olduğu duyurulurken davaya ilişkin gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verileceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: Fetö SODES Ayağına Neşter
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER