FETÖ´ye AĞIR DARBE!

Adıyaman´da, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5´i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda ise 90 polis

ASAYİŞ 28.04.2017 09:57:01 0
FETÖ´ye AĞIR DARBE!

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında şirket sorumluları, doktor, hemşirenin de bulunduğu N. Ç., F. U., H. K., N. O. H, A., Z. B., H. T. ve A.D. gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N. Ç., F. U., H. K., N. O. ve H. A., tutuklanarak cezaevine konulurken,  Z. B., H. T. ve A. D., ise denetimli serbestlik kararıyla salıverildi. 

Emniyet Operasyonunda

6 kişi daha gözaltına alındı 

Ankara merkezli 81 ilde Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon Adıyaman´da da yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, "Emniyet İmamı" olduğu ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Besni´de de emniyet ekipleri bazı adreslerde arama yaptı. Şüpheliler, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Şüphelilerin emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 FETÖ Muhasebecilerine

Kamu Davası Açıldı 

Adıyaman´da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bazı muhasebecilere de kamu davası açıldı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Adıyaman il ve ilçelerinde örgüte müzahir özel eğitim kurumlarının muhasebe işlerine bakan ve örgütün il imamına bağlı olarak çalışan muhasebecilerden 3´ü tutuklu olmak üzere toplam 7 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldı.
Açılan davaya ilişkin iddianame Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirme aşamasında olduğu, davaya ilişkin gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verileceği bildirildi.

 Adıyaman´da 90 Polis Görevden Uzaklaştırıldı 

Adıyaman´da, FETÖ/PDY´ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında 90 polis görevden uzaklaştırıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen ve görevden uzaklaştırılan 9 bin 103 polisten Adıyaman Emniyet Müdürlüğü´nde görevli 90´ı polis görevden uzaklaştırıldı.


Anahtar Kelimeler: FETÖ AĞIR DARBE

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor