GADER'İN ONUR KONUĞU GÖKSU

GÜNDEM 9.02.2013 10:02:19 0
GADER

 

Program öncesi yapımcı ve yönetmen Ali Avcı katılımcılara bazı uygulamalar ve beyin jimlastiği yaptırarak neşeli vakit harcarken düşünmelerini sağladı. Hemen hemen her burs töreninde bir ilçe belediye başkan'ını konuşmacı olarak davet eden GADER başkanı Ramazan Okay burs alan öğrenciler, velileri ve konuşmacıda Adıyamanlı olunca salonu hınca hınç dolduran katılımcılara hitaben; “Değerli öğrenciler, veliler ve başkanım basınımızın temsilcileri kıymetli konuklar hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum, hoş geldiniz. Sayın başkanımızın konuşmasına zaman kalması için ben konuşmuyorum” dedi ve teşekkür etti.
Daha sonra sunucu tarafından Teyfik Göksu'nun öz geçmişi okunarak kürsüye davet edilen Göksu; “Sevgili öğrenciler, kıymetli hemşehrilerim ve basınımızın değerli mensupları, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Hayatımın en önemli kazanımını sizlerle paylaşmak istiyorum. Sakın ha kitaplara boğulup sadece  sınıfı geçmek için çalışan bir öğrenci olmayın. Sadece sınıfı geçmek için mücadele ederseniz, okulu bitirdikten sonra hayata atıldığınızda kendinizi devasa bir boşlukta bulursunuz. Hep söylerim,üniversitede okumak üniversite mezunu olmaktan daha havalı bir şeydir.  Çünkü okulu bitirdikten sonra sorumluluklar başlıyor, hayat size çok daha farklı olan yüzünü gösteriyor.  Okuduğunuz sürece sosyal aktivitelere katılmalı hayatı'da bu süreçte öğrenmelisiniz. Adıyaman Türkiye’nin çok önemli bir ilidir. Adıyaman  kardeşlik sembolüdür örnek gösterilecek bir ilidir.  Ben bunu bir çok platformda ifade ediyorum. Türkiye’nin kardeşlik modeline Adıyaman yeter. Biz Adıyamanlılar olarak öylesine büyük bir kardeşliği tesis etmişiz ki  bir çok etnik kökenli hemşehrimizin olmasına rağmen ilimizde çok şükürler olsun  terör ve kargaşa yok. Adıyaman’da bulunan önemli şahsiyetlerin bereketi midir bilmem ama Adıyaman kendi kardeşliğini  yaşatabilmiş ve yaşayabilmiş bir yerdir. O yüzden siz Adıyamanlılar bu şehirde yürürken  dik alnınız ak olarak gezebilirsiniz. Biz Adıyamanlılar hakkında bir anket yaptık. Bu ankette Adıyaman’dan göç eden hemşehrilerimize çeşitli sorular yönelttik. Ankete katılan binlerce kişi Adıyamanlılar genç, dinamik, gayretli ve hayata tutunan insanlar olarak yanıt verdiler.Bu da göstermektedir ki Adıyamanlılar hayata tutunmak için kendilerine ve alın terlerine güveniyorlar. Bu güne kadar gerek yardım için gerekse bir başka şey için gelip de boynunu büken bir Adıyamanlı hemşehrimiz olmadı. İstanbul’da Adıyamanlıların en yoğun olduğu ilçe Sultangazi'dir. Yani şuan bulunduğumuz yer diyen Göksu GADER’in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve hemşehrilerine sahip çıkan  dernekler olduğu sürece Adıyamanlılar daha başarılı ve güçlü olacaklardır.
GADER gibi Derneğimizin  eğitime verdiği katkılar sonucu  10 yıl sonra buradaki öğrencilerin başarıya ulaşarak bu kürsüde konuşmacı olacaklarına inanıyorum” dedi.
Göksu, konuşmalarının devamıda; “Memleketimizin yetiştirdiği iş adamlarımızın memleketimiz çocuklarına sahip çıkmak kadar doğal bir şey olamaz onu burada görüyoruz Allah onların yardımcıları olsun bizler doğduğumuz memleketimizi Adıyaman, Besni ve Gölbaşı neresiyse malesef  gurbet olarak bakmaya başladık. İki şeyi aklımızdan çıkarmamalıyız: Bir doğduğumuz yeri birde doyduğumuz yeri bu çocuklarımızın iyi bir yere gelebilmeleri için yaşadığımız şehre sahip çıkmak gerekiyor. Hayata önem verilmeli kafanızdaki iman, inanç ve azimdir. ‘Ben 10 saat uyuyayım hiç çalışmayayım ama iyi bir yerlere geleyim’ deme hedefi hedef olamaz artık yöremizde hatta Türkiye Cumhuriyetinde ağalık beylik kalmadı ama alın teri var ve devam ediyor tarlada izin olsun ki harmanda yüzün ola denilir ya, eğer çalışırsanız bereket olarak o size dönecektir” dedi.
Esenler Belediye Başakanı M.Teyfik Göksu konuşmasının ardından öğrencilere burs takdimini yaparak basın mensublarına fotoğraf verdi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor