‘Gaziantep Savunması, Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmesidir’

GÜNDEM 9.02.2013 09:57:22 0
‘Gaziantep Savunması, Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmesidir’

 

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı basın açıklamasında şu şekilde konuştu: “Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan Antep, Emperyalist Fransız işgaline; kanıyla, canıyla her şeyiyle karşı koymuştur. Açlık ve yoksulluk içinde göstermiş olduğu mücadele ile Fransızlara ve Dünyaya kurtuluş dersi vermiştir. Bayrak Şehidi, Efsane Komutan Yüzbaşı Şahin Bey, Elmalı Köprüsü'nde 28 Mart 1920'de şehit olduğu gün, aynı tepenin eteğinde çok acı bir trajedi daha yaşanmıştı. Dokurcum Değirmeni'ne saklanan 14 silahsız çocuk, Fransızlar tarafından, Şahin Bey ve çetelerine yiyecek getirdiği için, değirmenin önündeki dik kayaların önüne dizilip, elleri birbirine bağlanıp önce kurşuna dizildiler, sonra da süngülendiler. Bu vaka, katliamı yapanların tarihinin kanlı ve kirli sayfalarında yer alırken, bizim tarihimizde altın harflerle, altın tarih olarak yerini aldı.
Gaziantep Savunması, kalpleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç yürekli Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmesidir. Vatan toprağını emperyalist Fransızlara vermemek için canını feda eden, ağır bombardıman altında kalan elinde kazma ve kürekten başka bir silahı olmayan yiyecek ekmeği içecek suyu bulunmayan yüreği iman ve vatan sevgisiyle dolu bir avuç Anteplinin destanıdır.
Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşu esnasında gösterdiği dillere destan mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza girişen milletimiz için bir umut olmuştur. Antep’in kahramanca mücadelesi tüm yurtta takdirle karşılanmış olup; düşman kuvvetlerine karşı gösterilen bu mücadele 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM tarafından taltif edilerek ilimize Gaziantep adı verilmiştir.
 Gazi Şehrimiz, geciken İstiklal Madalyasına mensubu olduğum İçişleri Komisyonunda vermiş olduğum önerge ve diğer Gaziantep Milletvekilleriyle birlikte konunun sürekli ve ısrarlı takipçisi olarak 07 Şubat 2008 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kavuşmuş olup; Şehit ve Gazilerimizin büyük kahramanlıklarıyla hak ettiğimiz, İstiklal Madalyamız şanlı ecdadımızdan tevarüs ederek çocuklarımıza bıraktığımız en büyük mirasımız olmuştur.
Anadolu’nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan Gaziantep tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk uygarlıkların doğduğu Mezopotamya ve Akdeniz arasında Ortadoğu’yu Akdeniz’e ve batıya bağlayan yolların kavşağında olması nedeniyle gerek stratejik gerekse ticari açıdan her dönem önemini korumuştur. 
Bu özelliğini her geçen gün daha da artıran Gaziantep bugün modern sanayisi, ticaret hacmi, sağlık hizmetleri, eğitimi ve turizmi ile çok farklı alanlarda yaptığı üretimle kalkınmanın lokomotifi olmuştur.  
Gaziantep geçmişte esaret zincirini kırarak göstermiş olduğu atılganlığı bugün de ekonomik kurtuluş için aynı ruhla devem ettirmektedir.  Gaziantep, artan nüfusu ve ekonomik potansiyeli ile birçok alanda merkez olan bir metropoldür. İlimiz İstanbul’dan sonra en fazla göç alan ikinci şehir olmasına rağmen işsizliğin en düşük oranda olduğu illerimiz arasında yer almaktadır. 
Ak Parti Hükümetimiz döneminde ilimize yapılan ulaşım, sağlık, eğitim ve diğer alanlarda yapılan yatırımlar ile Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en büyük merkezi durumuna gelmiştir. Bölgenin sağlık cazibe merkezi haline gelen Gaziantep’te (1) devlet (2) Özel üniversite bulunmakta olup 3. Özel üniversitemizde en kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine sunulmasıyla Üniversite şehri olacak ve ilimizin Sosyo – Ekonomik gelişimine katkı sağlayacaktır. 
 Gaziantep gerek özel sektörü gerek sivil toplum örgütleri ve vatandaşları Devletin milletiyle bütünleşmesinin en güzel örneğini göstermekte olup; her geçen gün daha yaşanılabilir bir şehir olmaktadır.
Bugün; sanayicisi, iş adamları ve çalışkan halkı ile ülkemizin en büyük organize sanayi bölgelerinden birine sahiptir. İşadamlarımız, yarattıkları markalarla ülkemizde ve yurt dışı piyasalarda bizlerin gururu olmaktadırlar. Avrupa’dan Ortadoğu’ya Uzakdoğu’dan Afrika’ya kadar çok geniş bir yelpaze de özellikle halı, tekstil ve gıda sektöründe ürettiği ürünleri ihraç ederek ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır.
Gaziantep ilimiz geçmişte olduğu gibi bugünde kültürel ekonomik ve sosyal alanda göstermiş olduğu başarıyla örnek bir şehir olup; gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam etmektedir.
Bulunduğu stratejik konum nedeniyle tarihin her döneminde farklı milletlerin göz diktiği cennet vatanımız bugün, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakâr ve kahramanlıkları sayesinde geleceğe güvenle bakmaktadır.
Atatürk'e 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler' dedirten Vatan için canlarını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Selam ve saygılarımı sunuyorum.”
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor