Gaziler günü törenle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ?gazilik ve mareşal? unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 19.09.2021 16:47:00 0
Gaziler günü törenle kutlandı

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelenk sunumuyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan gazi Okan Özalp; ?Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olduğum için gurur ve onur duyuyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizler için büyük önemi olan bugünde her zaman da desteğini hissettiğimiz Devletimize ve Sayın Kaymakamımız olmak üzere bu programda birlikte olmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bunun en son örneğini 15 Temmuz´da Milletçe yaşadık. Gördük ki Milletimiz ?Her Türk Asker Doğar´ sözünü bir kez daha ispatlamıştır. Kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle birlik ve bütünlüğümüzün nasıl bir güç olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

1071 Malazgirt Zaferi´nden günümüze kadar Milli Bütünlüğümüze kast edilmeye çalışılmaktadır. Burada bir Gazi olarak şunu söylemek istiyorum, kıymetli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´unda ifade ettiği gibi ?Asımın Nesli, Nesilmiş Gerçekten´ ve bu nesil bu imanla yaşadıkça, hiçbir güç bu Vatan´ı bölemeyecektir. Bizler her zaman Vatanımızın en ücra köşesinde olsa bile Milli Bütünlüğümüzü korumak için göreve hazırız.

Tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimize Allah´tan rahmet, hayatta olan tüm Gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim? dedi.

Daha sonra Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiirler okundu. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor