“Geçmişten günümüze Besni” Paneli Besnilileri geçmişe götürdü

GÜNDEM 18.10.2014 13:38:28 0
“Geçmişten günümüze Besni” Paneli Besnilileri geçmişe götürdü

İsmet Nergiz, Mustafa Aydınçelebi ve Mevlüt Doğar’ın konuşmacı olarak katıldığı panel izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Özellikle Mevlüt Doğar’ın ifade ettiği  kız övme ve beddular bölümü salondaki izleyicileri kahkaya boğdu.

Panel bitiminde katılımcılara ve gazetemiz yazarı Hasan Emre’ye BEV tarafından hazırlanan plaketler Kaymakam Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, BEV Başkanı Hasan Doğan ve Eşbaşkanı Ali Aslanbay tarafından verildi.

Panel sonunda kısa bir süre ara verildikten sonra yine Hasan Emre tarafından hazırlanıp sunulan “Besni Bilgi ve Kültür” yarışması yapıldı. 10 Soru şeklinde hazırlanan toplam 100 puan değerindeki sorulara yarışmacılardan Ahmet Ciner 74 puan alarak birinci, Nuri Uçar 54 puan ile ikinci, Bülent Tabakçı ise 43 puanla üçüncü oldu.

Yarışmacılara  BEV tarafından hazırlanan Abbas Güçlü’nün  “Besni’deki O Fotoğrafın Hikayesi” tablosu ile Besni Belediye Şehir Tiyatrosunun “Gözümde Tüter O Eski Günler” isimli oyun Dvd si Garnizon Komutanı J.Ütgm Mustafa Baş, İlçe Emniyet müdürü Cemal Avan ve BEV Eşbaşkanı Ali Balta tarafından armağan edildi. Ayrıca birinciye verilen cumhuriyet altını ise Ahmet Ciner tarafından salonda bulunan ve Merinos tarafından adına Etnoğrafya Müzesi yaptırılan Münire Sümer’e verildi.

2. Panele Prof. Dr. Zeynal Özlü katıldı

İkinci gün planlanan Panelistler bazı sağlık sorunları nedeni ile katılamazken Gaziantep’ten davet edilen ve merinos sponsorluğunda çok geniş kapsamlı bir BESNİ kitabı yazan ve basım aşamasına gelen Prof Dr Zeynel Özlü tarafından “Osmanlı Arşivlerinde Besni” konulu panel yapıldı. Kitabı hakkında bilgiler veren Zeynel Özlü’nün Besni için anlattıkları Kitabın Bir an önce çıkması izleyenleri sabırsızlığa sevk etti. Panel sonu Zeynel Özlü’ye şükran plaketi Kaymakam Emrah Yılmaz tarafından verildi.

 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor