Gencer; ?Yarım Kalan Çalışmalar Bu Yıl Tamamlanacak?

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, köy ve merkez mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenleyerek 2018 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Kaymakam Gencer, 2018 yılında özellikle eğitim alanında çok ciddi yatırımların yapıldığının altını çizerek köylerde toplulaşt

GÜNDEM 1.12.2018 16:26:49 0
Gencer; ?Yarım  Kalan Çalışmalar  Bu Yıl Tamamlanacak?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, Besni Emniyet Müdür Vekili Mehmet Öz, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2019 yılı ve iki yıla ait tahmini gelir ve gider bütçesi, yatırım planı ve çalışma programı ve 2018 yılı ek bütçesi görüşüldü.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer; ?Malumunuz yılların biriktirdiği problemler bir yılda çözülmüyor. Ama şundan herkes emin olsun ki hem kaymakamlık olarak biz, hem de il genel meclisi üyelerimiz fedakarca köylerimizin sıkıntılarını nasıl çözebiliriz anlayışıyla hareket ediyoruz. Bazen yetiştik, bazen yetişemedik ama işimizi gerçekten hakkıyla yapma çabası içerisindeyiz. Bunu bazı arkadaşlarımız kabul edebilir, bazı arkadaşlarımız kabul etmeyebilir ama bizim çabamız ve gayretimiz buydu. Keşke sorunlar bize ulaşır ulaşmaz çözebilsek, keşke köylerimiz güllük gülistanlık olsa ama bir anda olmuyor, birazcık da sabretmemiz gerekiyor? diye konuştu.

2018 yılında 12 Tane okul yapıldı

2018 yılında eğitim alanında ciddi yatırımların yapıldığı söyleyen Gencer şöyle devam etti; ?Kısaca 2018 yılında yapılan hizmetleri özetlemek istiyorum. Çünkü bazen bazı köylerde çeşitli nedenlerden dolayı yatırımlar olmuyor. Ama ilçe genelinde muazzam yatırımlar oldu.

Üçgöz Köyümüzde Aile Sağlığı Merkezimizi tamamladık. Akpınar Köyümüzün Sağlık Ocağının tamiratını yaptık. Aşağısöğütlü´de ki ilkokulumuzun inşaatı tamamlandı. Merkezde 24 derslikli okulumuz bitmek üzere, 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulunu tamamladık. Kesmetepe´de 8 derslikli okul yaptık ve eğitim öğretime başladı. Çakırhüyük´te 16 derslikli okul yaptık orası da eğitim öğretime başladı. Uzunkuyu´da 8 derslikli okul yaptık çalışması bitmek üzere. Burunçayır´daki okul bitti açılışını yaptık. Mükemmel okullar yaptık. Bu yıl 12 tane okul yaptık, bunların çoğu köylerde ve kasabalarda yapılan okullar. Eski köy okulları gibi değil, şuanda köylerde okul sıkıntısı yaşadığımız yerler var, inşallah bundan sonra da onları yenileyip eğitim öğretimi köylerde de bir şehir imkanlarıyla donatarak çalışmalarımıza devam etmeyi arzu ediyoruz. Ama hepsi bir anda olmuyor, bir yılda 30 tane okul yapamıyoruz, hakikaten bu yapılan 12 tane okul bir rekor.

Merkezde Ali Erdemoğlu Fen Lisesi inşaatımız devam ediyor. Çok sayıda taziye evi yapıldı, Bereketli, Dikilitaş, Alişar, Üçgöz, Oyratlı, Beşyol, Kutluca, Sarıkaya, Yoldüzü, Sugözü, Aktepe köylerimize bu taziye evleri yapılıyor? ifadelerini kullandı.

Köylerin en büyük sıkıntısı yarım kalan işler

Toplulaştırma kapsamında yarım kalan çalışmaların 2019 yılında tamamlanacağını aktaran Gencer; ?Köylerimizin en büyük sıkıntısı bu toplulaştırma kapsamında ihalesini yapıp da ekonomik nedenlerden dolayı başlayamayan, başlayıp da yarım kalan çalışmalarımız oldu. Bu yıl İl Genel Meclisi Üyelerimizle 2019 yılı bütçesini konuşurken önceliğimiz ne olsun dediğimizde genel düşüncemizin yarım kalan kanalizasyon işlemlerinin bir an önce tamamlanması oldu. Her ne kadar ihalesi merkezde yapılsa da ödenek sıkıntısından dolayı başlayamayan bu kanalizasyon işlerini bu yıl İl Genel Meclisi Üyelerimizin de gayretiyle 2019 programına bir kısmı alındı. Buradaki yol haritamız da şu; normalde yapılmış bir ihale var, firma belli, ihaleyi yapan kurum belli hatta Kızılin´de de iş başladı fakat bu sıkıntıdan dolayı müteahhit orda da yarım bırakıp çıktı. 2 bin metre yapıldı fakat bütçe meselesinden dolayı yarım kaldı. Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın Bey de konuyu yakından takip ediyor. Bu toplulaştırmanın bu seviyeye gelmesinde ciddi emeği ve katkısı var. İhaleye devam edin, sözleşmeyi yapın dendiği zaman çalışmalar kaldığı yerden devam edecek? dedi.

Toplantı köy muhtarlarının sorunlarını iletmesi ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı

Köy ve merkez mahalle muhtarlarıyla toplantı kapsamında İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Kaymakamlık toplantı salonunda mahalle muhtarlarını kabul ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Gencer; ?Bu tür toplantılar düzenleyerek sorunlarımızı, konularımızı konuşma fırsatı buluyoruz. Bugünde ilçe merkezinde güvenlik, eğitim, sağlık ve kamu alanında bizleri ilgilendiren tüm konuları böyle bir toplantı ortamında ele alıp muhtar arkadaşlarımızın taleplerini, sıkıntılarını dinleyip çözüm arama noktasında bir toplantı ortamı oluşturmak istedik.

Hamdolsun ilçe merkezinde emniyet ve asayiş yönünde ciddi bir sıkıntımız yok. Bu büyüklükteki emsal ilçelerle ilçemizi kıyasladığımız zaman gerçekten Besni´nin huzurlu bir ilçe olduğunu net bir şekilde söyleyebiliyoruz. Ufak tefek uyuşturucuyla ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor ama hem emniyetimiz hem jandarmamız bu konuda gayet hassas davranıyor. Konular her ne kadar basit düzeyde olsa da uyuşturucuyla mücadele konusunu gerçekten çok ciddiye aldığımızı ve ciddiyetle üzerine gittiğimizi herkesin bilmesini istiyorum.

Yine hamdolsun terörle ilgili ilçemizde büyük bir sıkıntı yok. Vatandaşımız sağduyulu, devletine, milletine bağlı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde örnek gösterilecek ilçelerden birisiyiz. Bundan dolayı da Besni halkımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

2019´da hiçbir okulumuz ikili eğitimde olmayacak

İlçe merkezinde tekli eğitime geçme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gencer; ?Eğitim konusunda bu yıl ciddi yatırımlarımız oldu. İlçe merkezinde tekli eğitime geçme konusunda birkaç okulumuzun sıkıntısı var. Bununla ilgili de tedbirlerimizi aldık. İnşallah ikinci dönem veya en geç önümüzdeki yıl hiçbir okulumuz ikili eğitimde olmayacak. Bu konuda biz çalışmalarımızı yapıyoruz ama Besni´nin şehirleşme yapısına baktığımız zaman eski şehir, yeni Besni ve nüfusun Yenikent´te yoğunlaşması dolayısıyla bir dengesizlik oluşuyor. Aşağıda camiler boş kalıyor, yukarıda cami ihtiyacı oluşuyor, aşağıdaki sınıflar 15-20 kişilik yukarıda sınıflar 35-40 kişilik buda şehirleşmenin yukarı doğru kaymasından kaynaklanıyor. Ama bununla ilgili tedbirleri elimizden geldiği kadar almaya çalışıyoruz.

İlçemizde iki okul inşaatı devam ediyor. Tabi hem Fen Lisesi hem 24 derslikli ortaokul binası devam ediyor ama Yenikent´te özellikle yukarı tarafta bir ortaokul ihtiyacı daha var onu da arkadaşlarımız yatırım programına teklif ediyorlar. Hayırseverlerimizle görüşmelerimiz var. Bugün itibariyle ciddi bir sorun olmasa bile önümüzdeki yıllarda muhakkak bir ihtiyaç ve sorun olacaktır? dedi.

Sokak hayvanları için Beslenme noktası önerisi

Toplantıda sokak hayvanlarıyla ilgili konuşan Gencer; ?İlçe merkezinde benim gördüğüm en büyük sorunlardan birisi başıboş gezen sokak hayvanları. Maalesef bu konuda da yetki belediye de olduğu için onlarla da temas halindeyiz. Her ne kadar bizler yönetici de olsak buradaki arkadaşlarımızın hepsi dışarıda gündelik hayatını yaşayan bir vatandaştır. Yani bu konuda belediye ciddi bir tedbir alamadı, hem görüntü kirliği açısından hem de çocuklarımızın, gençlerimizin tedirgin olduğu bir konu. Hayvanlardan birer can taşıyor onlarda korunmaya ihtiyaç duyuyor onlara sahip çıkmak bizim vazifemiz ama bunları belli bir plan ve düzen içerisinde yapmamız da önem arz ediyor? diye konuştu.

İlçe merkezindeki başıboş gezen sokak hayvanlarının çözümüyle ilgili konuşan belediye başkanı İbrahim Öztürk ise; ?biz yaklaşık 6 ay önce Mezbahanenin üzerine bir köpek barınağı yaptık, orada da yaklaşık 45 gündür kısırlaştırma çalışması yapılıyor. Bu sokak hayvanlarının biraz daha ilçe merkezinden uzak yerlerde bulunmaları için şehrin biraz daha dışında belli noktalarına beslenme noktaları kurabiliriz. Yani bu konuda belediyemizce görevlendireceğimiz bir ekiple yemek firmalarından, kasaplardan toplanan kemik ve yiyecekler şehrin dışında belirlenecek belli noktalara bırakılacak ve bu sokak hayvanlarının beslenmesini orada yapacak ilçe merkezinden çıkarmış olacağız? dedi.

Toplantı muhtarlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor