Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gençler ?Başkanlığa Hayır? için toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları ile birlikte toplantı yaparak Başkanlık Sistemine Hayır için çalışmaya başladı.

SİYASET 25.01.2017 13:55:57 0
Gençler ?Başkanlığa  Hayır? için toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları ile birlikte toplantı yaparak Başkanlık Sistemine Hayır için çalışmaya başladı.

Parti binasında yapılan toplantıya CHP Besni İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları, HALK-LİS Adıyaman ve diğer ilçe Başkanları ve CHP´li gençler katıldı.

Kılınç; Hepimizin ortak hedefi Tam Bağımsız Türkiye

Düzenlenen toplantıda konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; ?Güzel yarınlarımızın umudu, Cumhuriyetimizin bekçileri sevgili gençler, sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bir sözüyle başlamak istiyorum.

?her şey unutulur, fakat biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki, hiç bir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır?

Sevgili gençler, ulu önderimizin dediği gibi, sizler bu ülkenin geleceği ve umudusunuz. O yüzdendir ki atamızın bizlere emanet ettiği cumhuriyeti korumak ve onu yaşatmak sizlerin görevidir.

Unutmayalım ki, geçmişte, Denizler, Mahirler ve Erdallar gibi koca yürekli gençlerimiz bu mücadeleyi vermiş? Bugün de sizler vereceksiniz. Hepimizin ortak hedefi tam bağımsız Türkiye? dedi.

?Ülkemiz Zorlu bir Süreçten Geçmektedir?

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti; ?Sevgili gençler, ülkemiz çok zor bir süreçten geçmektedir. 15 yıldır ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarının getirdiği sonuçlar ortada. Ekonomi çökmüş, iç ve dış siyaset iflas etmiş, işsizlik had safhaya çıkmış, gençlerimiz uyuşturucu batağına saplanmış, ahlak çökmüş, üniversite mezunu gençlerimiz boşta, terör olağan hale gelmiş ve her gün gencecik fidanlarımız şehit olmaktadır. Ama hala ülkemizde hiçbir şey olmamış gibi birileri başkanlık peşinde.

Ülkemizin önceliği başkanlık olmamalıdır. Öncelik yaşayan her vatandaşımızın huzurunu ve refahını sağlayarak herkesin kardeşçe barış içerisinde yaşamasını sağlamak olmalıdır yaşanan terörü bitirmek olmalıdır. Yaşanan ekonomik sıkıntıyı gidermek olmalıdır. Gençlerimizi kahve köşelerinden alarak istihdam sağlamak olmalıdır. Üniversite mezunlarımızı boş gezmekten kurtarmak olmalıdır? diye konuştu.

?İstenilen Tek Adamlık Rejimidir?

CHP Besni İlçe Başkanı Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Biliyorsunuz ki şu an ülkemizde yeni bir anayasa tartışması ve oylaması var. Ülkemizde bu kadar sıkıntılar varken yeni anayasa teklifi ile istenilen tek adamlık rejimidir. Yani tüm yetkilerin bir kişinin elinde toplanması demektir. Dünyada başkanlık ve yarı başkanlıkla yönetilen sistemlerde bir birini denetleyen mekanizmalar vardır. Yargı, yasama ve yürütme birbirinden tamamen ayrıdır. Fakat bizim ülkede istenilen sistem açıkça tek adam rejimliği. Yani rejim değişikliğidir.

Olası bir referandum da, oy kullanırken çok iyi düşünmeliyiz. Bu diğer seçimlere benzemiyor. Çünkü Cumhuriyetimizin geleceği bu seçime bağlı. Ya tek adamlık dikta bir yönetimle yaşayacağız, ya da eksikleri olmasıyla birlikte, özgürce, demokratik, barış ve kardeşçe yaşayacağı cumhuriyet yönetimiyle devam edeceğiz.

Unutmayalım ki, Bu istenilen yetki, ulu önderimiz G. Mustafa Kemal Atatürk´e dahi verilmemiştir. Ulu önderimiz bütün milli mücadeleyi ve devrimleri milletin meclisi ile yapmıştır? ifadelerini kullandı.

?Cumhuriyetimize Sahip Çıkalım?

Başkan Kılınç bu süreçte gençlere büyük görevler düştüğünü belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı; ?Son olarak, sizlere çok büyük görevler düşmektedir. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz. çünkü sizler güzel yarınlarımızın teminatısınız. Hep birlikte kol kola, omuz omuza mücadele ederek cumhuriyetimize sahip çıkalım. Kim olursa olsun ülkemizde tek adamlık rejiminin daima karşısında olalım.

Hayır diyoruz çünkü Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve demokrasiye sahip çıkıyoruz. Hayır diyoruz çünkü Meclis cumhurbaşkanına bağlanıyor, kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılıyor. Hayır diyoruz çünkü Etkisiz, yetkisiz aciz ve sembolik bir meclis ortaya çıkar. Hayır diyoruz çünkü Ülkemiz demokratik laik ve tam bağımsız Türkiye´dir. Hayır diyoruz çünkü her şeye dokunan ama kendisine dokunulmayan bir diktatör ortaya çıkar. Hayır diyoruz çünkü ülkemizde adalet istiyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER