Gidecek yeri yok…Vanlı Depremzede’den Evi boşaltması istendi !

GÜNDEM 9.11.2012 13:59:58 0
Gidecek yeri yok…Vanlı Depremzede’den Evi boşaltması istendi !

 

Depremin ardından Afetzede kapsamında Türkiyenin çeşitli illerine gönderilen depremzedeler buralarda devlet desteği ile barınmaları sağlanıyordu. Besni’ye de gönderilen depremzede ailelerden olan Mehmet Emin Tilki’den 2. Etap TOKİ’de kaldığı evi boşaltması istendi.

Geçtiğimiz günlerde Van’da çekilişi yapılarak hak sahiplerine dağıtılan afet konutlarının kurasında adı çıkan bazı depremzedeler, evleri boşaltarak Van’a döndü. 

Ancak kurada ev çıkmayan depremzede Mehmet Emin Tilki’den de 2. Etap Toki’deki evi boşaltması istendi.

Besni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin evi boşaltmasını istediği 72 yaşındaki Mehmet emin Tilki, 5 kişilik ailesiyle ortada kalmaktan korktuğunu söyledi.

Gazetemize gelerek sesini duyurmamızı isteyen Tilki, “Devletimiz bize sahip çıktı ve buraya yerleştirdi.  Buraya yerleştikten sonra Kaymakamımız Gürkan Demirkale ve Merinos’un destekleriyle bugünlere geldik. Allah onlardan razı olsun. Diğer depremzedelere ev çıktığı için Van’a döndüler.Bana ev çıkmadı. Ama benimde evi boşaltmamı istiyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Evde 3 tane çocuk var. Malülen emekliyim ve onlara bakmak zorundayım. Van’da gidecek başımı sokacak bir evim yok. Bu Evden çıkarsam nereye giderim bilmiyorum.” dedi.

Depremzedelerin kaldığı evler ise TOKİ’nin satamadığı evler ve depremzeler gelinceye kadar evler boş duruyordu. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor