Göksu; ?16 Nisan Tarihi Bir Fırsattır?

AK Parti 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu referandum çalışmaları kapsamında geldiği Besni´de esnafı ziyaret etti.

SİYASET 31.03.2017 10:58:48 0
Göksu; ?16 Nisan Tarihi Bir Fırsattır?

AK Parti 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili ve Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu 16 Nisan´da yapılacak olan referandum öncesi Adıyaman ve ilçelerini ziyaret ederek referandum çalışmalarına katıldı.

Ziyaretlerine ilk olarak Besni´den başlayan Göksu, gazetemizi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada 16 Nisan´ın ülke için tarifi bir fırsat olduğunu söyledi.

Yeni Anayasanın ülkenin siyasi sıkıntılarını sona erdireceğini ifade eden Göksu şunları kaydetti; ?16 Nisan´da yapılacak olan referandum münasebetiyle Adıyaman ve ilçelerinde programlar yapıldı. O programlara katılmak üzere TÜGVA tarafından oralarda konuşma yapmak, vatandaşlarımızı ziyaret etmek amacıyla buradayız.

Tabi 16 Nisan referandumunun ülkemiz açısından tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu bir şahıs seçimi değildir, tamamıyla bugüne kadar ülkemizin yaşamış olduğu siyasi sorunların ortadan kalkması için verilen bir fırsat olacaktır. Dolayısıyla bu fırsatı partilere takılmadan, kişilere takılmadan bir sistem meselesi olduğunu bilerek dostlarımızla bu bildiklerimizi paylaşarak 16 Nisan´da iyi bir şekilde ?evet´ çıkmasını arzu ediyoruz. Çünkü bu ülke koalisyonlarda çok zaman kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulalı 94 sene oldu. 94 yılda 65. Hükümeti Binali Bey götürüyor. Dolayısıyla her hükümete 16 ay gibi bir süre düşüyor, oda rahmetli Özal, Menderes ve AK Parti dönemlerinde hükümet süreleri uzatılmış. Gün gelmiş 3-5 aylık hükümetler olmuş, tabi bunların bir şey yapma şansı yoktur.

Şimdi bu sistemde artık seçim akşamı seçilen Cumhurbaşkanı hükümeti o gün kuracak ve 5 yıllığına sağa sola takılmadan yoluna devam edecek. 5 yıl sonra millet beğenirse bir daha seçecek, beğenmezse değiştirme şansı olacak. Bu sistem, gelişmiş demokratik ülkelerde uygulanan sitemdir. Koalisyonlardan, vesayetten kurtulmanın yolu için bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.       

Geçmişte rahmetli Özal, Ecevit, Türkeş, birçokları bu sisteme geçmeyi istemişlerdir ama iradeyi ortaya koyma şansları yoktu. Tayyip Beyin iradesi çok farklı. MHP´nin de destek vermesiyle halkın önüne geldi, umarım ülkemiz için iyi bir netice olur ve istikrarlı yıllar başlamış olur. 16 Nisan´da kazanan ülkemiz, geleceğimiz olacaktır.  

 


Anahtar Kelimeler: Göksu Nisan Tarihi Fırsattır

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor