Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÖKSU KÖPRÜSÜ ALARM VERiYOR!

Besni ve Gölbaşı´nın Adıyaman´a bağlanma noktasında bulunan Göksu Köprüsü meydana gelen deprem ve aşınma nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor. Sürücüler için tehdit oluşturmaya başlayan köprü için Adıyaman Mühendisler Odası yetkilileri uyarırken, CHP Adıya

GÜNDEM 14.02.2020 13:49:36 0
GÖKSU KÖPRÜSÜ ALARM VERiYOR!

HASAR ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLEBİLİYOR

Adıyaman´ın batıya açılan yolunda Göksü nehri üzerinde bulunan yarım asırlık köprüde tehlike çanları çalıyor. Bölgedeki kum ocaklarının çıkarttığı kumların yanı sıra yılların getirdiği aşınma kolonlarda büyük hasara sebep oldu. Sürücüler köprüden korkuyla geçerken, köprüdeki hasarlar çıplak gözle dahi gözlemlenebiliyor. Köprüde inceleme yapan Adıyaman İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri bir facia yaşanmadan köprünün güçlendirilmesi yada yenilenmesi çağrısı yaparken Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de konuyu meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan´ın cevaplaması için soru önergesi verdi. 

ACİLEN GÜÇLENDİRMESİ GEREKİYOR

Köprüyü inceleyen ve büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Adıyaman İl Temsilcisi Özgür Tunç yaptığı açıklamada, ?Göründüğü kadarıyla kolanlarda ve kirişlerde hasarlar var. Köprüde acilen güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Güçlendirme yetersiz kalıyorsa köprünün yenilenmesi gerekir. Özellikle suyun hızından, dere yatağının geçtiği kolanlarda alt kazıklar ve pabuçlar meydana çıkmış. Bunun sebebi bölgede bulunan kum ocakları da olabilir, bunun araştırılması gerekiyor. Köprünün ileride daha büyük sıkıntılara yol açmadan biran önce yetkililer tarafından incelenerek yapılması gerekenler yapılmalıdır? dedi.

KÖPRÜNÜN YIKILMA TEHLİKESİ VAR

Göksu Köprüsü´nün durumunu yazılı soru önergesiyle TBMM´ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ise vatandaşların tedirginliğini dile getirdi. Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veya bağlı kuruluşlar tarafından Göksu Köprüsü´nde herhangi bir denetim yapılıp yapılmadığını, denetim neticesi hazırlanmış bir ´durum raporu´ olup olmadığını ve Göksu Köprüsü´nün yenilenmesine veya yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin yürütülen herhangi bir çalışma olup olmadığı hususlarını sordu.
Tutdere, Meclisteki konuşmasında, "Adıyaman-Gölbaşı karayolunun 25. kilometresinde, Börgenek mevkisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan ve uzun yıllardan beri yoğun bir biçimde kullanılmakta olan ve gözle görünür şekilde hasar bulunan Göksu Köprüsü tehlike arz etmektedir? dedi.

SÜRÜCÜLER KÖPRÜDEN GEÇMEK İSTEMİYOR

Vatandaşların köprüyü kullanırken büyük korku yaşadıklarını vurgulayan Tutdere, şunları ifade etti; ?Ancak hali hazırda şehrin batı yönünde Göksu Köprüsü´nün bulunduğu lokasyon dışında bir başka giriş-çıkış bulunmamaktadır. Ayrıca bu köprü ağır tonajlı araçlar tarafından da yıllardan beri kullanılmaktadır. Özetle hususi araçlar dışında şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler ve yük taşıyan ağır araçlar da sürekli olarak Göksu Köprüsü´nü kullanmaktadırlar. Köprünün durumu tüm yurttaşlarımız için büyük tehlike arz etmektedir. Köprüdeki hasarlar çıplak gözle dahi gözlemlenebilmektedir. Bu durum yurttaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bahsedilen köprünün çökmesi neticesi oluşabilecek herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması, hiçbir yurttaşımızın bu durumdan zarar görmemesi için gerekli çalışmaların ivedi olarak yapılması gerekmektedir? dedi.


Anahtar Kelimeler: GÖKSU KÖPRÜSÜ ALARM VERiYOR
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER