Göksu Köprüsü’ndeki Ayakların Oyulmasının Nedeni Kum Ocağı

GÜNDEM 7.08.2012 07:02:18 0
Göksu Köprüsü’ndeki Ayakların Oyulmasının Nedeni Kum Ocağı

 

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın Göksu Köprüsü'nün durumuyla ilgili verdiği soru önergesine cevap veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü teknik ekiplerinin yaptığı incelemeler sonrasında konuyla ilgili cevabını verdi. Salih Fırat tarafından, 'GöksuKöprüsünün ayaklarında ve bazı bölgelerinde meydana gelen hasarlar nedeniyle köprü tehlike arz etmektedir. Taşıyıcı kolonlarında çatlamalar oluşan köprünün olası bir depremde yıkılabileceği bilinmektedir. Köprünün yeniden yapılmasının ya da güçlendirilmesinin ivedilikle gerektiği gün gibi ortadadır. Adıyaman'ın tek giriş-çıkış yolu olan Göksu Köprüsü, sürücüleri tedirgin etmektedir. Göksu Köprüsünün yerine yenisinin yapılması ya da bir an önce güçlendirme çalışmalarının başlatılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?' şeklinde soru önergesi verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen cevapta ise şu cümlelere yer verildi:

'Adıyaman ili, Gölbaşı-Adıyaman Devlet Yolu üzerinde bulunan Göksu Köprüsü ile ilgili olarak; Karayolları 8. Bölge (Elazığ) Müdürlüğü teknik elemanlarınca yerinde yapılan incelemeler sonucunda köprünün taşıyıcı sisteminde (kolon, kiriş, başlık kirişi) köprünün taşıma gücünü azaltacak çatlakların mevcut olmadığı tespit edilmiştir. Ancak dere yatağında, köprüye çok yakın mesafeden civar işletmelerce kum, çakıl alınması söz konusu olduğundan köprü ayaklarında oyulma, temel kazıklarında açığa çıkma durumu meydana gelmiştir. Adıyaman Valiliğine konu ile ilgili yazı yazılarak köprü civarında, membada 750 metreden, mansapta da 1000 metreden az mesafeden malzeme alındığı bildirilmiş, bu durumun engellenmesi talep edilmiştir.

Ayrıca, Göksu Köprüsü'nün yanında yeni köprü inşaatı hızla devam etmekte olup, 2012 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra yine eski Göksu Köprüsü'nün ayaklarındaki oyulmayı gidermeye yönelik olarak dere yatağında tahkimat çalışmaları yeni köprünün hizmete açılmasının ardından yapılacaktır'.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor