GÖNÜLSÜZ DE OLSA GİTTİ

2011 yılından beri Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünü yürüten ve her seferinde Besni´de Fakülte ve üniversite konusunda engel çıkararak, üvey evlat muamelesi yapmasıyla bilinen Talha Gönüllü´nün yerine Prof. Dr. Mehmet Turgut rektör olarak atandı. Aslen A

GÜNDEM 28.05.2019 15:06:31 0
GÖNÜLSÜZ DE OLSA GİTTİ

DAHA ÖNCE 2 DEFA ADAY OLMUŞTU

Adıyaman Üniversitesi rektörlüğüne Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Çocuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut atandı. 2011 ve 2015 yılında Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü´ne aday olan Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13´üncü maddesi ile 3. Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7´inci maddeleri gereğince ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ataması yapılan 11 üniversitenin rektörü arasında yer alan Adıyaman Üniversitesi´ne, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Çocuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut atandı. 1962 yılında Adıyaman´da doğan Mehmet Turgut, ilk ve orta eğitimlerini Adıyaman´da tamamlayarak, 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden mezun oldu. 2011 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde profesör olarak göreve başlayan ve burada çocuk bölümünü kuran Mehmet Turgut, 2012 yılından beri Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Çocuk Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışıyor. Turgut´un 32´si yurt dışı olmak üzere yayımlanmış toplam 221 çalışması olduğu belirtirdi.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Adıyaman Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Turgut, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devraldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizleri bu göreve layık gördüğü için zat-i alilerine, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ile YÖK Üyelerine özellikle teşekkür ediyorum. Bize verilen süre zarfında Allah nasip eder de taş üstüne taş, taş bitmişse onun üzerine çatı koyarsak ne mutlu bizlere. Şunu özellikle belirtmek isterim ki önceliğimiz adalet ve liyakat olacaktır. Adıyaman Üniversitesinde hak kaybı olmayacaktır. Devlette devamlılık esastır. Artık biz devletin temsilcisiyiz. Allah bizlere görevimizi hakkıyla yapmayı nasip etsin. Kapımızın her daim Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü´ye açık olduğunun altını çizmek isterim. Sözlerime son verirken eş ve çocuklarına ayıracakları zamanı vatanına milletine ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek adına işine ayıran tüm akademisyenlerin fedakâr eşlerine de teşekkür ediyorum.? dedi.


Anahtar Kelimeler: GÖNÜLSÜZ OLSA GİTTİ

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor