Görme engelliler için Kuran-ı kerim kursu

GÜNDEM 12.08.2013 14:42:13 0
Görme engelliler için  Kuran-ı kerim kursu

 

Açılacak olan görme engelli Kuran-ı Kerim kursu için İlçe Müftüsü Hanifi Damar’ı makamında ziyaret eden Besni Rehberlik Araştırma (RAM) Müdürü Murat Göğüş ve Görme Engelliler Sınıf Öğretmeni Ayşe İzci açılacak olan kurs için ilçe müftüsü ile görüş alışverişinde bulundular.
İlçe Müftüsü Hanifi Damar yaptığı açıklamada, “İlçe Müftüsü Hanifi Damar yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak zikredilmektedir. Kuran ayı olan mübarek ramazan ayında ilçemizde faaliyeti devam eden Rehberlik Araştırma Müdürlüğü merkezinde amalara yönelik okuma kursu bulunmaktadır. Okul müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde görme engelli öğrencilerimize Kuran-ı Kerim öğretilmesi amacıyla fikir oluştu. Bizde müftülük olarak çalışmalara başladık ve ilk etapta amalara yönelik onların hizmetinde kullanılmak üzere Bireyl alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim temin ettik ve aynı zamanda kuranı kerim öğretmek üzere Kuran-ı Kerim Elifbası temin ettik.
Bugün burada sayın Müdürümüz Murat Göğüş ve sayın Ayşe İzci hocamızla birlikte bu konu üzerinde istişare etmek üzere toplandık. Yapılan istişare neticesinde temin ettiğimiz Bireyl alfabesiyle yazılmış olan kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’i RAM Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere hediye ediyoruz. Bu şekilde oradaki ama öğrencilerimiz Kuran-ı Kerim öğrenmek amacıyla istifade edecekler. Müftülük olarak ama olan gençlerimizin de Kuran-ı Kerimi öğrenmeleri için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Bizlere bu konuda gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı sayın RAM Müdürümüz Murat Göğü ve Ayşe İzci hocamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
İlçe Rehberlik Araştırma (RAM) Müdürü Murat Göğüş yaptığı açıklamada : İlçe müftülüğümüzün Kuran öğretimini yayma girişimini görme engelli vatandaşlarımıza da ulaştırma yönünde çaba içerisinde olduğunu müdürlük olarak Görme engelli sınıf öğretmenimiz Ayşe İzci hocamız vasıtasıyla gerekli çalışmaları planlayacağız.İlçe Rehberlik Araştırma Müdürlüğü,Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile görme engelli bireylere yönelik gerek eğitim çağında gerekse de eğitim çağının dışına çıkan bireylere yönelik birel alfabesi ve Kuran elifbası  öğretim programı önümüzdeki on beş gün içerisinde başlayacak. Bu konudaki çabalarından dolayı gerek Kuran-ı kerim ve Elifba temininde dolayı ilçe Müftümüz Hanifi Damar hocamıza ve bu işin organizasyonunu yürüten ve eğitimini verecek olan Ayşe İzci hocamıza teşekkür ederim.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor