Gözünü Dünya Şampiyonluğuna Dikti

14-18 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya´da yapılan Avrupa Muay Thai Federasyonu Açık Kupası (EMF-Muaythai Open Cup 2016) Besnili Ali Hasan Gümüş Avrupa üçüncüsü oldu.

SPOR 27.01.2017 15:14:41 0
Gözünü Dünya Şampiyonluğuna Dikti

Besni´de yaşayan Ali Hasan Gümüş Avrupa Muay Thai Federasyonu Açık Kupası (EMF-Muay Thai Open Cup 2016) şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

5 Yaşından beri Muay thai sporuyla ilgilendiğini belirten Ali Hasan Gümüş, severek yaptığı sporla ilgili Türkiye´yi Dünya´da temsil etmek için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.

?Dünya Şampiyonasında Şampiyon Olup Türk Bayrağını Dalgalandıracağım?

Kardeşlerinin de daha önceden şampiyonluk dereceleri olduğunu aktaran Ali Hasan Gümüş, ?5 yaşından beri antrenmanlara katılıyorum. Şuan 16 yaşındayım, 11 yıldır devam ediyorum.

Ablam ve ağabeyimin de dereceleri var.  Ağabeyim 2010 yılında Türkiye ve Balkan Şampiyonu oldu. Ablam 2013 yılında Türkiye şampiyonu oldu. Yıldızlar kategorisinde de Dünya üçüncüsü oldu. Bende 2011 yılında Türkiye ve Balkan şampiyonu oldum.?dedi.

Sporu çok sevdiğini söyleyen Gümüş, ailesinin en küçükleri olan kardeşini de spora başlatacağını ve onunda başarılı şekilde ilerlemesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Antalya ilinde yapılan Muay Thai Avrupa Şampiyonasında 57 kilogramda üçüncü olan Ali Hasan Gümüş, hedefinin ise Dünya Şampiyonluğu olduğunu kaydetti.

Gümüş ?İnşallah Dünya Şampiyonasında şampiyon olup Türk Bayrağını dalgalandıracağım. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim ve şampiyonlukla döneceğim. Bu güne kadar Besni Belediyesinin bize maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederim? dedi.

Serdar Meşen; ?Başarımızı Şehit Ailelerine Hediye Ediyoruz?

Ali Hasan Gümüş´ün Milli Antrenörü Serdar Meşen ise kazanılan başarıyı şehit ailelerine armağan ettiklerini belirtti.

Sporcusunun çalışmalarına bu şekilde devam etmesi halinde başarılarının artacağını söyleyen Meşen, ?Ali Hasan Gümüş sporcumuz 2005 yılından beri Muay Thai dalında çalışıyor. Sporcumuz bugüne kadar iki kez Türkiye şampiyonu olmuştur. Bir kez Balkan Şampiyonu oldu. Bu yıl 14-18 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya ilimizde yapılmış olan Avrupa Kupasında Avrupa üçüncüsü olmuştur.

Eğer sporcum inşallah bu şekilde devam ederse ben inanıyorum ki gelecek süreçte Dünya Şampiyonu olarak bayrağımızı Uluslar arası camiada göndere çektirecektir. Spor yapmaktaki amacımız, gençlerimizi olumsuz ortamlardan çekip topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Biz sporu seviyoruz, ülkemizi, milletimizi seviyoruz. Bu başarımızı tüm şehit ve şehit ailelerimize hediye ediyoruz.

Besni Belediyesi olarak bugüne kadar bize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz? diye konuştu.

Elde edilen başarı sonrası Milli Antrenör Serdar Meşen, DO-KAN Spor Kulübü Başkanı Cevdet Öztürk ve Sporcu Ali Hasan Gümüş Besni Kaymakamı Ahmet Gencer´i makamında ziyaret ederek başarıları hakkında bilgi verdiler.

Kaymakam Gencer elde edilen başarıyla ilgili Milli Antrenör Serdar Meşen ve DO-KAN Spor Kulübü Başkanı Cevdet Öztürk´e böyle bir sporcunun yetiştirilmesinde ve böyle anlamlı bir başarının elde edilmesinden ötürü teşekkürlerini ileterek Avrupa üçüncüsü olan Ali Hasan Gümüş´e başarılarının devamını diledi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor