GRİP AŞINIZI YAPTIRMAYI DAHA FAZLA ERTELEMEYİN

Adıyaman Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Sucu, mevsim geçişlerinin yaşandığı bu dönemlerde grip aşılarının öneminden bahsetti.

SAĞLIK 3.11.2023 09:55:00 0
GRİP AŞINIZI YAPTIRMAYI DAHA FAZLA ERTELEMEYİN

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Sucu; "Bugünlerde hem hastanelerde hem aile sağlığı merkezlerinde gribal enfeksiyon belirtileri ile başvurularda artış gözleniyor.Sağlık Bakanlığı 15 Eylül itibari ile 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar ile gebeler  için grip aşılarının uygulanmasını başlatmıştı.

Mevsim geçiş dönemiyle birlikte tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de gribal enfeksiyon belirtileri ile sağlık kuruluşlarına başvurular oldukça arttı.Grip hastalığı maalesef her yıl ülkemizde yaklaşık on bin kişinin yaşamını yitirmesine yüz bine yakın kişinin ise hastanede yatışına sebep olmaktadır.Göründüğü gibi bu hastalık basit bir soğuk algınlığından ibaret değil.Bu hastalığa karşı elimizdeki en önemli koz grip aşısı.Aşının etkinliğinin 15 günde ortaya çıktığını varsayarsak aşısını yaptırmayanların bugünlerde muhakkak aşılarını yaptırmaları büyük önem arzetmekte.Aşıyı mutlak surette yaptırmalarını tavsiye ettiğimiz gruplar; astım,kronik bronşit,kalp hastalıkları,diyabet hastalığı,hipertansiyon,bağışıklığı baskılayan hastalıklar,gebeler ve 65 yaş üzeri herkes.Tavsiyem aşıyı risk grubunda olan olmayan herkesin yaptırması.Vatandaşlarımız aşılarını hastaneden yada aile hekimlerinden reçete ettirebilirler" dedi.


Anahtar Kelimeler: AŞINIZI YAPTIRMAYI FAZLA ERTELEMEYİN

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor