Gümüşdere Islah Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Besni Belediyesi ve Devlet Su İşlerinin birlikte yürüttüğü Gümüşdere´nin ıslahı tamamlandı. Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, bundan sonra yapacakları çalışmayla dere etrafından vatandaşların rahat bir şekilde oturacakları alanlar oluşturmaya başlayacakla

GÜNDEM 9.02.2018 10:33:15 0
Gümüşdere Islah Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Dere ıslah edildi

Besni Belediyesinin Devlet Su İşleriyle birlikte yürüttüğü Kozluca mevkiinden başlayan yaklaşık 2 buçuk kilometrelik Gümüşdere´sinin ıslahı tamamlandı. Dumlupınar, Pınarbaşı ve Çat Mahallelerini kapsayan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, dere etrafındaki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Öztürk konuyla ilgili şunları kaydetti; ?Yaklaşık iki buçuk kilometrelik bir alanda Devlet Su İşleri ve Besni Belediyesi işbirliğiyle Gümüşdere´si ıslah edildi.

Yeşil alan, park ve oturma

Alanları oluşturulacak

Şuandaki yaptığımız çalışmayla da bu derenin her iki güzergâhını da halkımızın dinlenme alanı olarak kullanacakları alanlar oluşturuyoruz. Yani burası mezbelelik, kokuşmuş bir alan değil tam tersine bu dere ıslahından sonra yapacağımız yeşil alan ve park, bahçe düzenlemeleriyle burayı insanlarımızın nefes aldığı, dinlenebildiği alanlar oluşturmakla ilgili belediyemiz şuanda faaliyetlerini yürütmekte.

Şuanda buranın hafriyat ve toprak alanlarının oluşturulmasıyla ilgili çalışma devam ediyor.

Akabinde de buranın ağaçlandırma ve dinlenme alanına yönelik, eğer alan müsaitse çocuk oyun alanları, oturma alanları oluşturmak, çim alanları oluşturmak şeklinde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yapmış olduğu proje doğrultusunda biz burayı insanların nefes aldığı, mutlu olduğu bir sahaya dönüştürerek müreffeh bir alan hizmetini inşallah memleketimize kazandıracağız.

Bu yaptığımız çalışma hem Dumlupınar hem Pınarbaşı hem de Çat Mahallelerini ilgilendiren bir çalışma. Şehrin göbeğinde bir dere, bu dereye hiçbir şekilde kanalizasyon atıkları karışmayacak. Buradaki yapılacak çalışmadan sonra halkımızın hizmetine sunacağız.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor